Българка в Топ 50 инфлуенсъри през 2020 в света на технологиите


Българка в Топ 50 инфлуенсъри през 2020 в света на технологиите
Снимка: ПР

Известен факт е, че бизнесът проявява все по-голям интерес към онлайн събития и възможности за работа в мрежа. Световната пандемия от COVID-19 и наложените противоепидемични мерки ни накараха да живеем и работим по различен начин. Бизнес срещите и преговорите започнаха да се случват основно виртуално, офисите се преместиха в домашни условия, а компаниите много бързо трябваше да реагират на предизвикателствата и да реорганизират технологичната си инфраструктура.

Авторитетното списание The Awards Magazine потърси жени, които играят ключова роля в развитието на своите компании и растежа на бизнеса в света на високите технологии. Дамите са класирани на база поведение и активност в социалните мрежи и според редакцията на The Adwards Magazine, ако ги следвате, ще бъдете на гребена на вълната на технологиите.

Във света на високите технологии няма географски граници и ограничения. Доказва го Елица Крумова, която е първата българка, която намира място в тази престижна класация.

Елица Крумова e професионалист, който съумява да съчетае двете най-модерни сфери – технологиите и маркетинга. Тя има опит в индустрията за маркетинг и реклама, както и в IT индустрията. Работила е за някои от най-големите корпорации в света, включително за IBM и Google. Елица Крумова има няколко квалификации: по Креативна реклама – MA Creative Advertising от Southampton Solent University, Великобритания; по Маркетинг и реклама – BA Hons. Advertising & Marketing Communications от London Metropolitan University, Великобритания и по Информатика и компютърни науки – бакалавър от Варненски свободен университет.  Силната ѝ страст към най-новите технологични тенденции и анализи за бъдещото развитието на технологиите я мотивира да споделя своите виждания в тези области в социалните мрежи. Тази дейност ѝ носи и това високо признание, както и понастоящем 12-то място в класацията Top 100 Thought Leaders & Influencers Division - IoT Premier League.

Класацията на The Awards Magazine се оглавява от Тамара Макклири – брандинг експерт, главен изпълнителен директор на Thulium и топ инфлуенсър. Тамара е определяна като технологичен футурист. Тя вярва, че развитието на изкуствения интелект (AI) ще донесе голямо социално, политическо и духовно въздействие върху света на бизнеса.

На второ място е Фей-Фей Ли, която е американски компютърен учен. Тя е професор по компютърни науки в Станфордския университет. Ли е един от директорите на Станфордския институт за изкуствен интелект (Stanford Institute for Human-Centered Artificial Intelligence) и на Станфордската лаборатория за визия и обучение. Тя е съосновател на AI4ALL, организация с нестопанска цел, работеща за увеличаване на разнообразието и приложението на изкуствен интелект. Тя беше водещ учен и главен изследовател на ImageNet.

Третата позиция е за Сандра "Санди" Картър, която е генерален мениджър в IBM от 2013 до 2016 г., а през април 2017 г. стана вицепрезидент на Amazon Web Services.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Кариера


Реклама

Ако накараш човек да се усмихне, променяш света. Може би не целия свят, но поне неговия.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама