Дневниците на принцесата: Хималайската Кейт Мидълтън


Дневниците на принцесата: Хималайската Кейт Мидълтън

Мислите си, че принцесите живеят само в детските приказки? Те съществуват наистина и още как! В поредицата ни "Дневниците на принцесата“ ще ви убедим, че нито Пепеляшка, нито Бел са литературни образи без еквивалент в модерния свят. След като ви запознахме с повечето очарователни владетелки в арабския свят, днес ще ви срещнем с принцесата на Бутан, която спокойно може да се окичи с титлата „Кейт Мидълтън на Хималаите”.

През 2011 прекрасната Джетсун Пема става кралица едва 21-годишна, като се омъжва за младия крал на Бутан – Джигме Кхесар Намгиел Вангчук. Обявявайки намеренията си да се врече във вечна вярност на своята красива избраница, той уверил поданиците си в следното: „Тя е момиче с добро сърце, подкрепя ме и мога да ѝ имам доверие. Не мога да кажа как изглежда в очите на народа, но за мен е единствената.“ Кралят на Бутан обяви и че за разлика от баща си, не възнамерява да има други жени.

Кралят и кралицата на Бутан се радват на огромна популярност сред своите около 800 000 сънародници. Завършилият "Оксфорд" Уангчук пое трона след абдикацията на баща си през 2006 година. През март 2008 г. Бутан стана конституционна монархия и кралят се отказа от абсолютната си власт.

Джетсун Пема пък е всеобща любимка и дори вече я нареждат сред най-красивите кралици по света. Наричат я "момиче на народа", тъй като няма знатно потекло - баща ѝ е пилот от авиацията. И макар във вените ѝ да не тече синя кръв, младата красавица получава висше образование в най-престижните университети в Лондон и Индия.

Любовният романс между Джетсун и Джигме е досущ като в приказките! Те се запознават по време на семеен пикник, когато бъдещата кралица е едва на 7 годинки, а кралят на 17. Сладкото момиченце го прегърнало съвсем топло и приятелски, което разтопило аристократичното му сърце. Кралят казал „Когато порасна, ако съм свободен и неженен, и ако ти си свободна и неомъжена, бих желал да те направя моя жена.” И точно така се случва!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Кариера


Реклама

Стремете се не да бъдете успешни, а да бъдете ценни.

Алберт Айнщайн

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама