HeleCloud обяви първата по рода си “облачна” стажантска програма в България - Helevator


HeleCloud обяви първата по рода си “облачна” стажантска програма в България - Helevator
Снимка: HeleCloud

Българският технологичен консултант в платформата на Amazon Web Services HeleCloud обяви първата и единствена по рода си безплатна стажантска програма в България. Програмата, наречена Helevator, предлага уникална възможност за амбициозни и талантливи млади студенти в областта на програмирането да стартират кариерата си като се обучават на най-модерните облачни технологии от доказани експерти. Обучението ще се проведе изцяло онлайн.  

Програмата стартира на 5 юли и ще продължи до 18 август, на полудневен режим, което позволява на студентите да завършат успешно учебната година и след това да приложат на практика наученото. Стажантите ще се обучават на редица теми, включително включително основи на алгоритми и структури от данни, обектно-ориентирано програмиране (OOП), техники за паралелно обработване на данни и ключови дизайн принципи и практики(SOLID, DesignPatterns).

“Стажантската програма е част от нашата политика да подпомагаме професионалното развитие на младите, като тя допълва и стратегическото ни партньорство с ключови университети в страната”, каза Илко Драгоев, директор „Софтуерно развитие“, HeleCloud. „С Helevator ние даваме отлична възможност на участниците да натрупат практически опит в разработка на софтуер и дистрибутирани системи с висока скалируемост“. 

Процесът по кандидатстване е изключително опростен и съобразен с натовареността на младите специалисти. След изпращане на CV на hr@helecloud.com, желаещите преминават през кратък технически тест, който да оцени нивото им на знания. Последната стъпка включва среща с екипа на компанията.  

Стажантите с най-добри резултати от Helevator ще получат възможността да стартират работа в HeleCloud и да се докоснат до разработената от компанията уникална методология Cloud Roadmap, чрез която се прави оценка и предложение кои системи и услуги на клиента могат да бъдат оптимизирани чрез облака.  

Всички подробности за стажантската програмата можете да видите тук

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Кариера


Реклама

Бръчките би трябвало да са следи от минали усмивки.

Дъглас Адамс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички