Как да накарате хората да правят това, което искате


Как да накарате хората да правят това, което искате
Снимка: iStock/Guliver

Знаете ли, че има начини да накарате хората да правят, каквото искате, без дори да го осъзнават? Независимо дали искате хората да ви харесват, да се съгласяват с вас или да купуват продуктите ви, можете да използвате тези съвети, посочени от Business Insider.

1. Използвайте опция примамка, за да накарате хората да купуват продукта ви. Ако имате проблем с продажбата на по-скъпия от два продукта, обмислете добавянето на трета опция, чиято единствена функция е да направи така, че „скъпият“ продукт да изглежда по-привлекателен. Третата опция, или примамката, трябва да бъде на същата цена като по-скъпия продукт, но по-неефективен.

2. Помагайте на хората с постигането на целите им, за да ги накарате да ви свършат услуга. Дайте на някого нещо, от което има нужда, така че да се чувства задължен да ви върне услугата. Когато ви благодари за помощта, кажете: „Разбира се, това правят партньорите един за друг“.

3. Имитирайте езика на тялото на хората, за да ги накарате да ви харесват. Фино имитирайте начина, по който някой седи или говори, за да го накарате да ви хареса повече. Той или тя вероятно дори няма да разбере, че го/я копирате.

Прочетете останалите тук!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Кариера


Реклама

Една жена трябва да смекчи сърцето на мъжа, а не да отнеме силата му.

Зигмунд Фройд

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама