Kак да се отличим пред работодателите


Kак да се отличим пред работодателите
Снимка: Thinkstock/Guliver

Ако сте сред хората, търсещи работа в момента, със сигурност знаете едно – добрите места са малко, а кандидатите – много, което прави конкуренцията убийствена. Сп. Fortune обаче се е допитало до кариерни консултанти за това как можем да се отличим пред работодателите. Ето някои от съветите, които дават те:

Направете комуникацията си с всяко място, за което кандидатствате, по-лична. Това не означава постоянно да пренаписвате автобиографията си, а да акцентирате в нея на квалификациите и качествата, които знаете, че ще направят впечатление на конкретния работодател. Не забравяйте и да се обърнете пряко, по име, към мениджъра в мотивационното писмо.

Бъдете подготвени да обясните как ще допринесете за развитието на компанията. Понякога е трудно да дадем такова обяснение без да звучим надути, но пък то е едно от най-важните неща по време на интервю. Подчертайте ясно как ще приложите квалификацията в работата си и дайте един или два примера от предишните ви работни места.

Уверете се, че профилите в социалните мрежи ви представят в добра светлина. Евентуалните ви бъдещи работодатели със сигурност ще ги проверят, така че разкарайте снимките от пиянски партитa и постнете няколко статии във връзка с конкретната индустрия, за да покажете, че сте „в час“ със случващото се в нея.

Заложете на контактите. Трябва да атакувате т.нар. "скрит“ пазар на труда – позиции, които не се обявяват официално, а на които се назначават само препоръчани лица. Можете да станете едно от тях, ако развивате и поддържате връзките си с колеги от бранша.

Стремете се само към позиции, за които имате реален шанс. Хубаво е човек да е амбициозен, но е хубаво да е и реалистичен. Така ще избегнете разочарованието, пък и няма да си губите времето (и това на мениджъри, които ще трябва да разглеждат CV-то ви с пълното съзнание, че не сте техният човек).

Четете още интересни новини в бизнес сайта ни Expert.bg

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Кариера


Реклама

Еманципацията на жените доведе до загуба на тайнствеността и мистерията на жената.

Грейс Кели

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама