Как да спечелите уважение на работа


Как да спечелите уважение на работа
Снимка: Thinkstock/ Guliver

Всички търсим уважение в професионалния си живот, но понякога имаме грешна представа за това как да го спечелим, пише Entrepreneur. Следните съвети обаче ще ви помогнат да постигнете тази цел.

1. Показвайте самочувствие

Демонстрирайте ентусиазъм към целите на компанията, така ще насърчите и останалите да правят същото. Вашият работодател трябва да разбере, че сте избрали да работите за него. Не позволявайте страха от загуба на работата да пречи на ефективността.

2. Стремете си да завършите всяка задача в срок

Това ще покаже на ръководителите и колегите ви, че сте отговорен човек. А и другите ще ви имат доверие.

3. Бъдете скромни

Трябва да сте готови да признаете недостатъците си, но да не се фокусирате върху тях. Хората обикновено не зачитат лидер, който е несигурен и постоянно говори за минусите си. Покажете вашата човешка страна, но и бъдете самоуверени.

4. Търпение!

Осъзнайте, че колегите ви имат различни нива на адаптация към работата и индивидуални нива на обучение. Хвалете другите в процеса на работа и проявявайте търпение. Хората са склонни да уважават тези, които се държат добре с тях.

5. Уважавайте колегите си дори и да не ги харесвате

Въпреки че винаги има колеги, които не харесвате, това не означава, че не трябва да ги уважавате. Нещата в корпоративния свят се променят бързо, някой, който е ваш подчинен може да стане ваш шеф.

6. Не клюкарствайте на работното място

Слушането и повтарянето на клюки със сигурност не е добър начин за печелене на уважение. Това ще създаде впечатление, че ви харесва да обсъждате нещастията на хората.

7. Бъдете отзивчиви

Казвайте на колегите си относно промени в организацията и какво влияние може да има върху всички участници. Насърчавайте служителите да задават въпроси и да бъдат информирани за всичко, случващо се в компанията.

Прочетете останалите в нашия бизнес сайт Expert.bg.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Кариера


Реклама

Някъде там има друг малък особняк, който ще ни обича и ще ни разбира, ще целуне нашите странности и всичко ще бъде наред.

Кари Брадшоу

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама