Как името ви влияе на успеха


Как името ви влияе на успеха

Какво значение има името? Огромно, твърдят учени от няколко университета в САЩ и Европа. Представители на Нюйорксия университет, Университета в Гент и няколко други висши училища са провели изследвания как наименованието ни влияе върху шансовете ни да изкачим професионалната стълбица, пише Business Insider. Ето и някои от резултатите:

Ако името ви се произнася лесно, колегите ще ви харесват повече. Когато мозъкът обработва информация лесно, притежателят му добива по-благосклонно отношение към нея, твърдят специалистите.

Ако името ви е често срещано, е по-вероятно да ви наемат на работа. Оказва се, че по-уникланите и интересни имена не предразполагат към доверие на подсъзнателно ниво.

Ако първата буква на името ви е в началото на азбуката, се покачва вероятността да ви приемат в добър университет. Установило го е изследване на Economics of Education Review след разглеждане на стотици имена на студенти от престижни висши училища.

Ако първата буква на името ви е към края на азбуката, значи сте склонни да харчите импулсивно. А това, за съжаление, не е една от предпоставките за дългосрочния успех.

По-вероятно е хората да започнат работа в компания, чието име съдържа техните инициали. Тъй като се идентифицираме с името си, ни привличат наименования, които са подобни на него.

Ако използвате инициала на средното си име, това кара хора да ви възприемат като по-умни и уверени. Например вместо да изпишете „Иван Георгиев”, пишете „Иван Е. Георгиев”.

Четете още интересни новини в бизнес сайта ни Expert.bg

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Кариера


Реклама
Реклама

Когато целият свят мълчи, дори един глас става могъщ.

Малала Юсуфзай

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама
Реклама