Ключът към добрите взаимоотношения


Ключът към добрите взаимоотношения
Снимка: iStock/Guliver

Силните взаимоотношения с другите са определящи за спокойния и щастлив живот. Онези, които умеят да изграждат добри връзки с околните, са склонни към по-дълъг и богат живот. А тези, които не могат, са склонни към депресия и често се чувстват самотни.

Има начини да се справите с трудностите, които изпитвате, при сближаване с околните. И формулата е еднаква, независимо дали става въпрос за личен план, или за работа. Световноизвестният бизнес лектор Брайън Трейси дава много полезни насоки по темата за изграждане на ефективни взаимоотношения. Той консултира 350 бизнеса годишно, а на 19 февруари ще бъде в София в рамките на финалното си турне. Тогава ще изнесе най-популярния си семинар “Maximum Achievement 2.0”.

Eто и неговите съвети - какъв е ключът към добрите взаимоотношения?

Ключът - комуникацията

Кратко и ясно - голяма част от успеха идва от способността ви да общувате добре с хората. Успешните хора отделят много време да подобрят уменията си, защото знаят, че комуникацията е важна не само за бизнес, но и за всякакъв друг вид отношения.

Едно от най-уважаваните лидерски качества е “социалната интелигентност” - способността на лидера добре да взаимодейства с околните.

Ако искате повишение, ще трябва не само да говорите за него, но и да се обосновете добре. Ако искате някой близък да знае защо се чувствате наранени, ще трябва да общувате с него, за да разбере той точно какво се е случило с вас.

Бъдете ясни

В основата на ефективната комуникация стои това да сте наясно на първо място със себе си и това какво се случва в собствения ви ум. След това трябва да направите същото и при предаването на съобщението, бавно и търпеливо. И накрая - потърсете обратна връзка, интересувайте се дали човекът насреща наистина е чул и разбрал какво искате да кажете.

Събеседникът винаги тълкува думите ни спрямо собствения си разум, а когато отговаря - същото се случва и при вас. Понякога обаче същината на съобщението се губи някъде по средата, защото всичко се основава на интерпретация. Ето защо е толкова важно да бъдете кратки и много ясни в начина, по който говорите.

Овладяването на ефективното общуване отнема време

Ефективната комуникация зависи най-вече от човека насреща. “Ключът е да разберете с кого говорите”, съветва Брайън Трейси,“След това определете за себе си крайната цел на разговора и най-добрия начин за предаване на съобщението спрямо човека”. Когато започнете да правите това, ще видите, че всички ваши отношения ще започват да се подобряват с времето.

Това изисква много увереност в себе си, затова открийте сегашното си ниво на самоувереност и започнете да го повишавате.

Ако съветите на Брайън Трейси са ви вдъхновили и помогнали и искате още от сега да започнете да ги прилагате, то сега е моментът и да се сдобиете с билети за семинара. Останалите места продължават да намаляват, а ефективността на семинара в целия свят е голяма!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Кариера


Реклама

Най-красивият грим за една жена е страстта.

Ив Сен Лоран

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама