Най-богатите жени за 2020


Най-богатите жени за 2020
Снимка: iStock/Guliver

В края на тази година ви предлагаме списък на 12-те най-богати жени за 2020, публикуван от руския портал Yandex.

12-то място - Шейха Моза, Катар

Шейха Моза е майка на седем деца. Тя е втората от 3-те съпруги на 3-ия емир на Катар, шейх Хамад бин Калифа ал-Тани. Участва активно в политически и обществени дейности. Освен това отделя много време за развитието на технологиите и науката. 58-годишната Моза има няколко почетни докторски титли.

Текущо състояние - 10 000 000 долара.

11-то място - Иванка Тръмп

Иванка е най-голямата дъщеря на Доналд Тръмп. Тя притежава няколко компании, които се развиват доста успешно. Многократно е участвала в различни телевизионни програми и дори пише книги. Твърди се, че 35-годишната Иванка е спечелила парите си без участието на баща си.

Текущо състояние - 740 000 000 щатски долара.

10-то място - Пенси Хо

Пенси е една от дъщерите на собственик на хазартна империя. Има 16 братя и сестри, но само тя е спечелила милиарди. В момента състоянието ѝ се оценява на много повече от това на баща ѝ. Пенси Хо вече е на 54 години, но изглежда на не повече от 30.

Текущо състояние - 3,4 милиарда долара.

9-то място - Маргарита Луи-Драйфус

Маргарита Луи-Драйфус (Богданова) е най-богатата рускиня. Тя наследява компанията и футболния клуб "Олимпик" след смъртта на съпруга си. 55-годишната Маргарита се омъжва отново и има 2 деца. Лично заема поста изпълнителен директор в своята компания.

Текущо състояние - 4,66 милиарда долара.

8-мо - място Кери Перредо

Съпругът ѝ Хуберт Перродо притежаваше една от най-големите частни петролни компании. След смъртта му Кери получава част от наследството му. В момента компанията се оглавява от сина им, докато 66-годишната Кери се занимава основно с благотворителна дейност.

Текущо състояние - 5,3 милиарда долара.

7-мо място - Шарлот Казираги

Шарлот, внучката на Грейс Кели, е 8-ма по ред на трона на Монако. Тя работи в журналистическата сфера и посвещава цялото си свободно време на конната езда. Произходът на парите на 31-годишната Шарлот е очевиден - тя е наследила част от богатството на баба си.

Текущо състояние - 5,7 милиарда долара.

6-то място - Кристин Уолтън

Кристин е вдовица на наследника на веригата Walmart. Макар че състоянието ѝ постепенно намалява, 68-годишната Кристин остава една от най-богатите жени и жени филантропи в света.

Текущо състояние - 6,1 милиарда долара.

5-то място - Айрис Фонтбона

Айрис също получава наследство след смъртта на съпруга си. Днес 74-годишната Айрис управлява семейния бизнес, компанията Antofagasta PLC. Тя е най-богатият човек в Чили, петият най-богат в Латинска Америка и 91-ият най-богат човек в света.

Текущо състояние - 13,7 милиарда долара.

4-то място - Лорън Пауъл Джобс

Лорън е вдовицата на известния основател на Apple Стив Джобс. В момента 53-годишната Лорън също така е изпълнителен директор и основател на Emerson Collective, организация, която наред с други инвестиционни и благотворителни дейности, се застъпва за политики, свързани с реформа в образованието, социално преразпределение и опазване на околната среда.

Текущо състояние - 20 милиарда долара.

3-то място - Сузана Клаттен

Сузана, заедно с брат си, притежават доста значителен дял от компанията BMW, който получават от баща си. Също така е основател на фармацевтична компания и най-богатата жена в Германия. Обича да прекарва свободното си време със семейството си.

Текущо състояние - 22,5 милиарда долара.

2-ро място - Алис Уолтън

Алис е дъщеря на Сам Уолтън, основателят на Walmart. 67-годишната Алис има собствен музей и е голям почитател на изкуството.

Текущо състояние - 55 милиарда долара.

1-во място - Лилиан Бетанкур

Не е изненадващо, че Лилиан е най-богатата жена в света. Всъщност, въпреки възрастта си, тя продължава да работи. 94-годишната Лилиан е наследница на империята Loreal и също така има собствена благотворителна фондация.

Текущо състояние - 43,1 милиарда долара.

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Кариера


Реклама

Времето ви е ограничено, затова не го губете, живеейки живота на някой друг.

Стив Джобс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама