Не вярвайте на тези 4 мита за успеха


Не вярвайте на тези 4 мита за успеха
Снимка: iStock/Guliver

В интернет е пълно със съвети за постигане на успех в кариерата. Някои от тях обаче могат да ви донесат повече проблеми, отколкото ползи. От Entrepreneur посочват митовете, на които не бива да вярвате.

Мит 1: Трябва да бъдете перфекционисти и работохолици, за да сте успешни

В днешно време се смята, че ако не сте готови да работите дълги часове, за да гарантирате, че всеки детайл е изпълнен съвършено, значи не искате достатъчно силно да постигнете успех. Този мит насажда идеята, че трябва да сме готови да пожертваме всичко в името на работата. Така обаче вдигаме летвата невъзможно високо и постигаме обратен ефект - чувстваме се демотивирани и напрегнати. Важно е да отделяме време за самите себе си.

Мит 2: Скъпото образование гарантира успех

Посещаването на престижен университет не е по джоба на всеки. Това означава ли, че ако не можете да си го позволите сте обречени на живот изпълнен с неуспехи? Абсолютно не! Образованието идва във всевъзможни форми и може да бъде придобито по най-различни начини. Ключът е в натрупването на познания и придобиването на житейски опит, които ще ви научи как да приложите на практика наученото.

ДОЧЕТЕТЕ ТУК!

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Кариера


Реклама

Знаете ли защо понякога сме разочаровани? Защото вярваме , че другите са готови да направят за нас това, което ние бяхме направили за тях.

Елиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама