Oткачени печеливши бизнес идеи


Oткачени печеливши бизнес идеи
Снимка: Thinkstock/Guliver

Всеки от нас през живота си е имал откачени идеи – например да скочите от покрива на къщата на село, защото съседчето ви казва, че не можете. Или пък да изкопаете дупка до Китай. Малки, безобидни залитания, които правят живота толкова цветен и пъстър.

Откачените идеи обаче не са патент само на децата. Възрастните също не са имунизирани от тях, а когато става въпрос за пари, думичката "безобидни" се зачерква. Но както непрекъснато става по цял свят, откачените често ги пази Господ. Представяме Ви няколко крайно, нека използваме по-мека думичка, нестандартни бизнес идеи, които не само са оцелели, ами даже са и проработили.

Интернет страница за 1 млн. долара

Тази идея е най-вероятно най-яркият пример как нещо налудничаво на пръв поглед се оказва брилянтно. По същество тя представлява следното – интернет страница, на която рекламното пространство се продава на ... пиксел. Идеята е на студента Алекс Тю. Той прави страница, която е с рамка 1000х1000 пиксела и е "пълна" с кубчета. Всяко кубче се продава за реклама. Страницата е продадена през eBay, като носи на Алекс 1 037 100 американски долара!

Макети на животни

Идеята достига пик, след като група ученици в САЩ отказва да направи дисекция на жива мишка. Затова Крейг Джоунс и съпругата му Джаки Прунеда завземат пазарната ниша – с производство на толкова перфектни имитации, че дори имат собствена кръв.

Всъщност Джоунс разработва идеята си заради Американския червен кръст. Той участва в курс за оказване на първа помощ на кучета и вижда макета там, който не му харесва. След това прави проучване и се оказва, че само една фирма в САЩ прави макети. Затова и се заема с тази работа. Популярността му нараства неимоверно, особено при обучение на студенти-ветеринари. Фирмата на Джоунс заработва през 1998 година, а през 2005 година вече реализира оборот от 1,3 млн. долара.

Бягайте, за да спасите живота си

Буквално или почти съвсем. За това удоволствие се плаща между 57 и 80 долара. А то представлява следното – бягане с препятствия, гонен от зомби. За да участваш като зомби, даваш 50 долара. Зрителите пък плащат 22 долара. Разбира се, ако гоненият бъде спипан, не се разделя с живота си – иначе нямаше да пишем за това начинание.

Камък, вместо домашен любимец

И такова чудо има. Идеята станала реалност, след като ентусиаст на име Гари Дол. Той се захванал на работа, след като постоянно чувал от приятели и познати как домашните им любимци им създавали проблеми. Съответно Гари направил скала-домашен любимец. На всичкото отгоре реализирал и 15 000 долара печалба за шест месеца.

Супер сладко

Не чак толкова невероятна, но все пак много печеливша идея. Британецът Фрейзър Дохърти започнал бизнес със сладко по рецептата на баба му. Той се оказал толкова печеливш, че Фрейзър продава по половин милион бурканчета годишно. А продуктът му има "силно” име – "Супер сладко”.

Четете още интересни статии в бизнес сайта ни Expert.bg

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Кариера


Реклама

Ние не можем да променим никого. Можем само да го обичаме.

"Аз преди теб"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама