Плюсове и минуси на връзката с колега


Плюсове и минуси на връзката с колега
Снимка: Thinkstock/Guliver

Любовта не пита. Когато обаче на работното място се намесят романтични чувства, може да се стигне до усложнения. Увлечението по колега може да бъде както изключително вълнуващо, така и доста притеснително. Няколко са неговите основни положителни и отрицателни страни, а вие ще прецените кои надделяват.

Плюсове

Виждаш го/я всеки ден

Събуждаш се сутрин и знаеш, че независимо колко кофти е денят ти, поне ще видиш обекта на чувствата си. Това е доста добра мотивация да отидеш навреме в службата, нали?

Можеш да го/я опознаеш

Работната среда предоставя чудесна възможност за това. Твърде е вероятно да прекарвате повече време в офиса, отколкото вкъщи. Така разбираш как въпросният човек се държи под стрес, как общува с останалите, как се справя в различни ситуации. Все полезна информация.

Флиртуването

Няма как да отречем – тайните усмивки, откраднатите погледи и "случайните” докосвания правят работния ден далеч по-поносим.

Минуси

Виждаш го/а всеки ден

Да, това е и минус, защото, в крайна сметка, никой не може да изглежда перфектно всеки ден. А по закона на Мърфи в деня, в който сте надянали най-старите и избелели дрехи, понеже са били единствените чисти, ще ви разпределят да работите по проект точно с този колега.

Последиците

Ако сте наистина силно привлечени, това може да се отрази зле на професионалното ви представяне. Ще ви е трудно да се съсредоточавате, а пък ако нещо се случи между вас с колегата и после се разделите, ще ви бъде доста неловко.

Историите за любовния му/й живот

Кой е казал, че въпросният човек е свободен? Ако е в сериозна връзка, сигурно често ви се налага да слушате за това къде са ходили с половинката му/й, какво са правили и т.н. Което хич не е приятно, когато харесваш някого.

Четете още интересни новини в бизнес сайта ни Expert.bg

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Кариера


Реклама

Еманципацията на жените доведе до загуба на тайнствеността и мистерията на жената.

Грейс Кели

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама