Погрешни схващания, които пречат на кариерния ни растеж


Погрешни схващания, които пречат на кариерния ни растеж
Снимка: iStock

Отрицателните мисли често ни отдалечават от реалността и имат негативен ефект. Много често дори ни водят до поражение, особено в кариерата.

Тайната е, че отрицателните мисли могат да се следят и контролират, което ще им попречи да разгърнат пълния си потенциал.

Ще ви запознаем с няколко често срещани и вредни заблуди, които ни пречат да постигнем успехи в кариерата.

1. Съвършенство = успех

Хората по своята същност са несъвършени. Ако преследвате съвършенството, ще бъдете измъчвани от вътрешно чувство на недоволство. Вместо да се радвате на постижения, ще се тревожите за пропуснатите възможности.

2. Съдбата вече е предопределена

Много хора са убедени, че успехът или провалът са предопределени от съдбата. Не се заблуждавайте: съдбата е във вашите ръце. Успехът или неуспехът зависи от това дали сме готови да извлечем максимума от това, което имаме.

КАК ДА СПЕСТИМ ЕНЕРГИЯ ПРЕЗ РАБОТНИЯ ДЕН

3. Успехът е одобрението на другите

Без значение какво мислят хората за вас във всеки даден момент, със сигурност може да се каже, че не сте толкова добър, нито толкова лош, колкото те ви определят. Ние не можем да отговорим на тези мнения, но можем да бъдем скептично настроени към тях. Тогава винаги ще уважаваме и ценим себе си, независимо от това какво мислят другите за нас.

4. Моите емоции са реалност

Важно е обективно да оцените емоциите си и да можете да отделите фактите от фантазиите. В противен случай преживяванията ще продължат да изопачават вашето възприятие за реалността, което ви пречи да разгърнете пълния си потенциал.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Кариера


Реклама

Не е чудо да имаш сто приятеля. Чудо е да имаш един, който да е на твоя страна, когато стотици са против теб.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама