Времето - валутата на бъдещето


Времето - валутата на бъдещето
Снимка: iStock/Guliver

Вашето време е най-ценната единица, с която търгувате. То е най-важното нещо, което преценявате и на първо място се учите да управлявате. Защо? Легендарният бизнес лектор Брайън Трейси определя четирите най-важни причини, поради които да оценяваме повече времето си и да се научим да го изразходваме умно.

Брайън Трейси освен лектор и автор на редица бестселъри, последният от които е "Изяж жабата". Годишно консултира 350 бизнеса в световен мащаб, a в кариерата си е провел над 5 хиляди семинара пред 5 милиона души. На 19-ти февруари Трейси ще изнесе най-известния си семинар "Maximum Achievement 2.0" в София, който е в рамките на финалното му световно турне. Билетите са на промоционални цени до 2-ри февруари и могат да бъдат намерени на briantracy.bg.

Времето е нетрайно - изчезне ли веднъж, то е завинаги. То не може да бъде спестено, а единствено изразходвано. Точно затова е добре да се преразпределя добре между дейности с ниска стойност и по-важни задачи.

Времето е необходимост

Най-просто казано - всичко изисква време. Независимо какво правите през живота си, дори просто да гледате през прозореца или да спите още малко, това отнема време. За да се разходва умно, Брайън Трейси предлага правилото 10/90: “Първите 10% от времето си отделете, за да планирате внимателно какво ще предприемете - това ще ви спести 90% от усилията, които ще вложите по-късно”. Самият акт на мислене и предварително планиране ще намали драстично срока за извършване на работата.

Времето е валута на бъдещето

То е незаменимо. Времето е единствената валута, която има пряко отношение към вашите взаимоотношения, без значение дали говорим за семейство, приятели, колеги, или клиенти. Ефективните хора винаги отделят време за важните хора в живота им. При добра организация на времето, това винаги може да се случи.

Научете правилния смисъл на думата

Знаете ли как децата разбират думата "любов"? Отговорът е "ВРЕМЕ"! Същото е с всички ваши близки хора. Важните хора в живота ви равняват времето, което прекарвате с тях лице в лице, с размера на любовта ви. Колкото повече време прекарвате с любимите си хора, толкова повече те ще ви разбират и обичат. Ако сте прекалено заети за тях, ще загубите контакта именно с тези най-ценни хора.

Ключът към постигането на целта

Всяка цел, която искате да постигнете, изисква време. Едно от най-умните неща, което правите, поставяйки си цели, е да разпределите правилно точното време, което ще ви е нужно за постигането им. Ако не направите това, почти във всички случаи няма да постигнете и успех.

Упражнения

В практиката си Брайън Трейси е консултирал едни от най-успешните фирми в световен мащаб. Ето двете упражнения, които той поставя в началото за разпределяне на времето:

1. Решете днес, веднага, да преразпределите времето си от задачи с ниска стойност към по-важните.

2. Направете план как да прекарвате повече време с близките си. Колкото повече мислите за използването на времето ви, толкова по-добре ще се справяте.

За да сте сигурни, че сте разпределили времето си добре, не пропускайте да сложите в календара си семинара "Maximum Achievement 2.0" на 19-ти февруари. Вземете билети на по-ниски цени до петък (02.02) от briantracy.bg .

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Кариера


Реклама
Реклама

Смятам, че сексапилът идва отвътре. Това е нещо, което е в човек, без значение какво правите с гърдите си, бедрата или устните.

София Лорен

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама
Реклама