1 навик, който може да промени живота ви


1 навик, който може да промени живота ви
Снимка: iStock/Guliver

Много хора, когато попаднат в трудна ситуация, незабавната им реакция е да се почувстват негативно. Те са ядосват, разстройват, безпокоят или паникьосват.

Звучи ли ви познато? 

Причината е, че е в ранните дни на човечеството хората са били програмирани да бъдат в режим на "борба или бягство". В края на краищата е било важно за тях да се доверяват на емоциите си и инстинкта си за оцеляване. В днешно време ние използваме рационално мислене много повече, за да се оценим предполагаеми заплахи, но нашата емоционална реакция все още може да бъде много подобна.

Например, когато попаднете в трудна ситуация, забелязали ли сте, че имате физическа реакция на предполагаемата заплаха? Започвате да дишате по-учестено, чувствате напрежение в тялото, усмивката ви изчезва. Затова повечето хора толкова бързо реагират негативно, когато се изправят пред проблем. Ние се панираме, изпадаме в стрес, безпокоим се. Това е природата ни. Но има начин да промените този лош навик с "10-годишния тест".

Всичко, което трябва да направите, когато се сблъскате с негативна ситуация, е да си зададете тези 3 прости въпроса:

1. Това ще има ли значение след 10 дни?

2. Това ще има ли значение след 10 месеца?

3. Това ще има ли значение след 10 години?

В повечето случаи, когато правите това, ще осъзнаете, че отговорът на последния въпрос почти винаги е "не" и това променя всичко.

Опитайте, по този начин може изцяло да промените гледната си точка към живота.

 

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Преминала съм през всичко разновидности на ада. Но никога не позволих това да ме сломи. Никога!

Тина Търнър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама