10 книги, които промениха живота ми


10 книги, които промениха живота ми

Има книги, които прочитаме и забравяме, но има и такива, които цял живот помним и се учим от тях за живота. Това са 10 книги от различен жанр, различни епохи и с различни послания. Едва ли ще намерят място една до друга някъде другаде, освен в тази класация от buzzfeed.

10. Аз преди теб – Джоджо Мойс

Нов роман, който не може да се похвали с невероятен стил на писане, но има нещо в него, което те кара да го помниш винаги. Това е книгата, която за първи път ми показа, че любовта не е достатъчна и невинаги стои над всичко.

9. Без дом – Хектор Мало

Книга от детството, която помня и до днес. Толкова истинска и толкова близка до сърцето на човек. Учи те да цениш това, което имаш, да обичаш детството си и на крехка възраст да осъзнаеш, че има хора, които имат много, много по-малко от теб...

8. Клетниците – Виктор Юго

Книгата, която ме накара да обичам да чета. Нямам какво друго да кажа!

7. Джейн Еър – Шарлот Бронте

Научи ме, че любовта невинаги се случва тук и сега, че ако е истинска времето няма значение. Научи ме, че не всичко е перфектно и че човек обича не заради външния вид, а заради душата. И това стига!

6. Чучулигата – Решат Нури

Научи ме, че животът понякога може да е много труден. Научи ме, че трябва да се бориш за това, което искаш и да стискаш зъби, дори когато стане най-трудно. Книга, която ти показва, че пътят към мечтите не е лек, но си струва, когато искаш нещо истински.

5. Хиляди сияйни слънца – Халед Хосейни

Книгата, която ми разкри колко различни животи и съдби има от другия край на Земята. Показа ми, че адът съществува и в този живот. Показа ми как живеят хората в една далечна страна и колко несправедлив може да е животът. Книгата, която ми отвори очите за един друг свят.

4. Дзен и изкуството да се поддържа мотоциклет - Робърт М. Пърсиг

ПРОЧЕТЕТЕ! Хиляди пъти... прочетете я!

3. Вината е в нашите звезди

Една история, която ме накара да се разплача. Страници, които никога няма да забравя и емоция, която остава до края на живота. Разбрах, че в любовта нищо друго няма значение, освен това да сте заедно. Разбрах, че хората си създават ненужни проблеми, които са толкова незначителни, колкото и едно паднало през есента листо...

2. Хари Потър – Дж. К. Роулинг

Знам, че някои от вас няма да разберат какво имам предвид и как точно тази книга е променила живота ми. Но всички, които са се докоснали до цялата история и са преживели всяка една страница, знаят какво богатство е тази книга.

1. „Анна Каренина " -  Лев Толстой

Всички щастливи семейства си приличат, всяко нещастно семейство е нещастно посвоему... Научи ме да ценя семейството си и разбрах колко сме щастливи всъщност. 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Ако мъжете не трябва да бъдат агресивни, за да бъдат приети, тогава жените няма да се чувстват принудени да бъдат покорени.

Ема Уотсън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама