10 неща, от които да се откажете, за да сте щастливи


10 неща, от които да се откажете, за да сте щастливи
Снимка: iStock/Guliver

Животът ще бъде по-лесен и приятен, ако се откажете от едни неща и откриете място за нови.

1. Одобрението на другите

Ако сте доволни от решенията си, вие сте направили правилния избор и няма значение какво казват другите. Представете си колко усилия харчите, за да прочетете мислите на други хора и да се опитате да разберете какво им е мнението.

2. Гняв и негодувание

Гневът унищожава отвътре, така че се научете да се примирявате с досадни хора. Това не означава, че можете да оставите другите да ви използват, само и само да не се стигне до скандал. Просто трябва да се справите с омразата, негодуванието и болката, която остава вътре. Запомнете: този, който е ядосан, ви контролира.

Някои се наслаждават на негодуванието си като гурме ястие и това не води до нищо добро. Такива чувства вредят само на вас, а не на тези, към които са насочени.

3. Образът на идеално тяло

Колко често следвате тенденциите в индустрията за красота, мнението на вашите близки и приятели? Тялото е онова нещо, което наистина ви принадлежи. Кой, ако не вие, трябва да решите как трябва да изглежда? Важното е как се чувствате. Грижите се за него, но не се стремете към идеални форми.

4. Мечти за перфектен партньор

Всеки в главата си има набор от качества, които идеалният партньор трябва да притежава. Но животът обикновено не се интересува от тези списъци.

За да бъдете щастливи, трябва да обичате човек с цялото си сърце, да се чувствате хубаво и удобно до него и той трябва да ви приеме такива, каквито сте.

5. Перфектен живот

Точно както няма перфектен партньор, така и няма съвършена съдба. Животът е това, което инвестирате в него, така че ако не сте готови да работите сериозно и да положите усилия, значи сте решили да сте нещастни.

Можете да създадете свой собствен свят, най-красивият от всички светове.

6. Богатството като самоцел

Много хора живеят с идеята да станат милионери. Това е добра цел, но за постигането й ще е необходимо много работа.

Основното е да намерите бизнес, който ще бъде вашата страст, и да се изпълни, след това парите ще дойдат.

ВАШЕТО ЩАСТИЕ ЗАВИСИ САМО ОТ ВАС САМИТЕ, ЗАЩОТО ВИЕ УПРАВЛЯВАТЕ ЖИВОТА СИ

7. Надежда за късмет

Не трябва да чакате един ден късметът да ви удари по главата. Оценявайте живота си и бъдете благодарни за това, което вече имате.

8. Извинения

Забравете за извиненията. Бъдете честни пред себе си дори и да сгрешите.

9. Мисли за бившия

Спомняйки си бившата си любов, мислете не за човека, а за уроците, на които животът ви е научил. Не се спирайте на чувствата към някой, който никога няма да бъде с вас. Това само ще съсипе новата връзка и ще ви накара да страдате.

10. Упоритост

Хубаво е да бъдем упорити, но когато и където трябва!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Казват, че душите живеят в очите на хората. Дори животните го усещали и гледали човека в очите.  

Людмила Филипова

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама