Вашето щастие зависи само от вас самите, защото вие управлявате живота си


Вашето щастие зависи само от вас самите, защото вие управлявате живота си
Снимка: iStock

Сигурна съм, че почти всички вече знаят това, но така или иначе ще пиша за него - никога не е достатъчно да подчертая колко е важно да си щастлив.

Всички имаме трудности. Всички падаме, но успяваме да намерим път нагоре отново. Защо? Защото искаме и решаваме да го направим.

Без значение дали някой ви е разбил сърцето или сте загубили скъп човек, животът ви трябва да продължи – може и да звучи малко грубо, но е вярно. Сега зависи от вас дали ще живеете в миналото или ще прегърнете бъдещето и ще се изправите, за да можете да се насладите на всичко, което животът иска да ви предложи.

Винаги казвам, че някоя по-висша сила, или Бог, или както искате го наречете, никога няма да ви помогне повече, отколкото вие самите можете. Преминахте през ада. Мислехте, че животът ви ще свърши точно в този момент. Но все пак, ето ви - все още жив, все още се борите да продължите напред. Помнете едно! Нищо не може да ви победи! Вие продължавате напред. Единствената истина е, че от вас зависи дали ще погребете миналото си и ще се приготвите за бъдещето, или ще продължите да правите това, което правите - нищо.

Не казвам, че е лесно. По дяволите, ако беше лесно, не бих написала това. Иска ми се да ви дам някаква магическа формула, която да следвате и просто да сте щастливи. Но животът не работи по този начин. Мога да говоря само от собствен опит и се надявам, че някои от моите думи също ще ви помогнат.

НЕ СЕ СТРАХУВАЙТЕ ДА ЖИВЕЕТЕ! ОБИЧАЙТЕ, ЧУВСТВАЙТЕ, ОПИТВАЙТЕ И ПРАВЕТЕ ГРЕШКИ!

Спрете да обвинявате миналото и спрете да мислите за минали неща. Не можете да го промените и знаете това. Спрете да мислите какво бихте направили по различен начин, защото тогава сте имали своя шанс и не сте го взели. Направихте само това, което смятахте за правилно.

Всъщност това е миналото – помага ни да се учим от миналите си събития. И тогава идва бъдещето, за да ни даде шанс да направим нещата отново. Винаги имате избор, но трябва да бъдете търпеливи.

Трябва да осъзнаете, че имате способността да променяте живота си. Вие сте единственият, който отговаря за живота си, за действията си и най-важното - за вашето щастие.

Затова каквото и да ви се е случило в живота- не се отчайвайте. Помнете, че вие притежавате тази сила, която отново ще ви направи щастливи. И всичко зависи от вас! Не е необходимо да обвинявате другите за нещата, които ви се случват, защото вие сте този, който има власт над живота си.

Вдигнете глава и действайте- да бъдете щастливи, зависи от вас и от никой друг!

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама

Светът е огледало на твоите мисли, чувства и действия и винаги ще ги връща обратно към теб.

Дийпак Чопра

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама