Записвайте тези МИСЛИ всеки ден и животът ви ще се промени


Записвайте тези МИСЛИ всеки ден и животът ви ще се промени
Снимка: iStock/Guliver

Ако смятате, че животът ви има нужда от промяна, то тази статия е точно за вас.

На ден ни посещават хиляди мисли. Някои от тях са безполезни, някои се отнасят до моментни задачи. Но има и такива, които биха ни били много полезни в бъдеще. Това са идеи за подобряване на работния процес, креативни идеи, неща, които бихме искали да правим.

Единственият начин да не загубите тези мисли е да ги запазите под някаква форма. В крайна сметка това е ценна информация, която ще помогне при вземането на решения и подобряването на качеството на живот.

Предлагаме ви няколко важни мисли, които да записвате всеки ден. За удобство идеите от различни видове могат да бъдат маркирани с различни символи: триъгълници, квадратчета, спирали, отметки и т.н.

1. Творчески идеи

Случва се десетки интересни идеи да ви дойдат през деня. Заслужава си да бъдат записани. Ричард Брансън, един от най-богатите хора на планетата, е уверен, че успехът му се дължи до голяма степен на навика да обръща внимание на всички необичайни мисли, които се появяват в главата му.

Ако искате, можете също да включите тук вдъхновяващи цитати или идеи на други хора. Но изберете внимателно. Хубаво е да се ​​ръководите от въпроса "Могат ли тези идеи да ме вдъхновят за някакво важно или блестящо решение в бъдеще?". Ако отговорът е „Да“, тогава те имат място във вашата тетрадка.

2. Големи победи

Този артикул е особено важен за перфекционистите и хората, които винаги смятат, че не работят достатъчно. Запишете най-големите си постижения за деня. Например, вие събрахте пакет документи за виза, завършихте труден проект, направихте почистване на дома, отидохте във фитнеса или най-накрая срещнахте приятел, когото сте искали да видите отдавна.

Дори само записването на тези неща е хубаво, но тези записи ще бъдат най-полезни, ако се препрочитат на всеки няколко седмици или дори по-често.

Ще видите, че дните ви не минават безцелно, самочувствието ви ще се увеличи и тревожността ще намалее.

3. Сигнали и знаци

През деня на нас ни се случват много събития и ситуации, които влияят на емоционалното ни състояние, продуктивността, начина на мислене и т.н. Понякога може да не забележим тези промени, но те винаги имат сигнали - емоции или поведение, които се различават от обичайните.

15 НАЧИНА ДА ОСТАНЕТЕ ПОЗИТИВНИ В ТРУДНИ СИТУАЦИИ

Например, изведнъж осъзнавате, че срещата с приятел, която имахте, не ви носи радост. Това означава, че във връзката ви нещо се е променило. След като анализирате ситуацията, разбирате, че той е станал пасивно агресивен и комуникацията помежду ви е трудна.

Като забележите такива сигнали и ги запишете, можете да намерите причинно-следствените връзки между условията на живот и психологическото състояние. И така, вие ще знаете какво трябва да промените, така че животът ви да стане по-добър, а вие - по-щастливи.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама

Времето ви е ограничено, затова не го губете, живеейки живота на някой друг.

Стив Джобс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама