Не се страхувайте да живеете! Обичайте, чувствайте, опитвайте и правете грешки!


Не се страхувайте да живеете! Обичайте, чувствайте, опитвайте и правете грешки!
Снимка: iStock

Наистина ли мислите, че ще живеете вечно? И не говорим за безсмъртието на духа, а за един много специфичен, настоящ, реален живот.

"Няма да му се обадя, защото той трябва да го направи пръв."

"Трябва да помисля какво може да излезе от всичко това. Дали връзката ни ще има бъдеще?"

"Не мога да кажа за чувствата си, защото той (тя) може да не се нуждае от тях."

"Знаеш колко е трудно да се намери някой на нашата възраст, така че се страхувам да го напусна."

"Не мога да ѝ покажа, че имам нужда от нея, защото си мисля, че може да не изпитва същото към мен."

"Не мога да призная любовта си, защото тя (той) ще реши, че сега всичко е позволено."

"Не мога да ѝ кажа колко болезнено ще бъде, ако ме напусне. Тя ще реши, че съм слаб."

И още много, много страхове, които не ни позволяват да живеем истински...

Всичко това може да се случи, да. И страховете могат да бъдат оправдани. Но ако не кажете, ако не действате, никога няма да разберете истината. Никога няма да разберете със сигурност какво би могло да се случи.

Хора, наистина ли мислите, че ще живеете двеста години? Кога ще кажете всичко това, кога ще го направите? В следващия си живот? Да, така мислят и много други хора. Но истината е, че животът е твърде кратък, за да се страхуваме.

ДНЕС Е НАЙ-ПОДХОДЯЩИЯТ МОМЕНТ ДА СЕ МОТИВИРАТЕ!

Няма да бъдем вечно на тридесет, нито на четиридесет, животът ще мине без да се усетите. Всичко ще мине. Възможностите, които имате, ще минат. И моментът, в който можете да почувствате нещо. Ще мине и моментът, когато можете да ЖИВЕЕТЕ.

Оставихте само мисли за живота. Мисли за това колко сте уплашени. Мисли за това как нещата могат да се оправят или да се объркат. Мисли, че от това няма да се получи нищо добро.

Но докато не предприемете конкретни стъпки, няма шанс да подобрите живота си. Никога. Защото Бог помага на тези, които вярват в себе си и не се страхуват да говорят, да действат.

Приемете своето несъвършенство. Убийте в себе си желанието да водите живот без грешки и без провали! Животът не е лесен. Животът не е примерен. Животът е красив, защото е пълен с изненади. С прекрасни моменти, но и с трудности.

Затова, не се страхувайте да живеете! Обичайте, чувствайте, опитвайте и правете грешки. Няма да бъдете вечно на този свят!

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама
Реклама

Знаете ли защо понякога сме разочаровани? Защото вярваме , че другите са готови да направят за нас това, което ние бяхме направили за тях.

Елиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама
Реклама