5 неща, за които никога НЕ трябва да се извинявате


5 неща, за които никога НЕ трябва да се извинявате
Снимка: iStock/Guliver

Всички ние понякога се страхуваме да не нараним близките си хора или просто някои познати с нашето поведение. Но понякога е по-добре да не мислите толкова много какво ще кажат другите и просто да правите това, което искате, което ви кара да се чувствате добре. Никой няма право да се меси в живота ви и да ви казва какво е правилно и какво не е. Има няколко неща, за които определено НЕ трябва да се извинявате и това са нещата, свързани с вашите мисли и чувства.

Имате право да кажете "Не!"

Ако не искате нещо, не се притеснявайте да го кажете, не можете винаги да сте на разположение или пък да сте съгласни с другите. И дори това "не" да обиди събеседника, покажете му, че това е вашето мнение. Ще бъде много по-лошо, ако кажете "да", а след това страдате. Например, някой познат ви помоли да направите нещо и вие не искате или нямате възможност. В този случай е по-добре да откажете, а човекът отсреща ще ви разбере, ако държи на вас.

Имате право да обичате

Никога не се извинявайте за чувствата си, те са ваши и са истински и няма как да ги скриете. А и не е нужно. Да обичате някого и да бъдете обичан е благословия, защото много хора не намират истинската любов. Случва се да се срещнем със сродната си душа в грешното време. А може би родителите ви не го харесват, защото е прекалено млад или стар. Трябва ли да съжалявате и да се извинявате за това? Не! Това е вашият живот и вашите чувства!

ВДЪХНОВЯВАЩИ ЦИТАТИ НА ПРЕКРАСНАТА ИВЕТ ЛАЛОВА

Имате право да мечтаете

Нека желанията ви да изглеждат странни или глупави за някой. Има ли значение? Това са мечтата ви и ви правят такива, каквито сте. Следвайте ги. Много по-хубаво е да имате мечти, каквито и да са те, отколкото да не откривате смисъл в живота. И, разбира се, не е нужно да се извинявате на никого за тях.

Имате право да защитавате интересите си

Винаги се грижете за собствените си интереси и намерете време за себе си. Това не е егоизъм, а здравословен рационализъм. Един нещастен човек не може да направи другите щастливи. Никога не позволявайте на който и да е да ви кара да се чувствате виновни за това, че не приема интересите ви.

Имате право на държите на ценностите си

Семейният живот, религията, професията, хобита и дори националността оставят известен отпечатък върху нас. Всеки човек има някои основи и ценности, за които не трябва да се извинява. Те ни правят уникални и различни от другите хора.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама

Светът е огледало на твоите мисли, чувства и действия и винаги ще ги връща обратно към теб.

Дийпак Чопра

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама