Вдъхновяващи цитати на прекрасната Ивет Лалова


Вдъхновяващи цитати на прекрасната Ивет Лалова
Снимка: LAP.BG/Liubomir Asenov

Когато чуем нейното име, в нас се зараждат чувства като гордост, благодарност и възхищение. Тя е Ивет Лалова – момичето, което представя България пред света по най-добрия начин в продължение на години.

Когато е едва на 19, талантливото момиче печели златни медали на 100 м и 200 м от Европейското първенство за юноши и девойки до 19 г. в Тампере, Финландия. От там тръгва и нейният път за голямата атлетика.

Въпреки че завърши на 31-о място в спринта на 200 метра на олимпийския турнир по лека атлетика в Токио, нашето момиче беше в отлична форма и както винаги даде сърце и душа.

Тя не успя да скрие емоциите си, тъй като това може би ще е нейната пета, но и последна Олимпиада.

"Изпитах радост и щастие от това, че стигнах до тези пет, защото имаше моменти, в които изглеждаше невъзможно. Направих рекорд, защото съм първата лекоатлетка, която записва участие на пет Олимпиади. Това беше една малка цел, която да ме мотивира, която да ме накара да се усмихвам."

В тази статия събрахме някои от най-вдъхновяващите цитати на спортистката, които си заслужава да прочетете.

"Винаги съм оптимист. Но, ако искате да кажа, че утре отивам и ще взема медал – не, аз ще кажа, че ще отида и ще бягам с цялата си любов."

"Често се гордея, когато излизам в чужбина. Да казвам какви зали и писти имаме, и какво се прави за целия наш спорт в България."

"За нещата, които правя в живота, би трябвало да не съществува нещо, което да ме спре да спортувам. Ако има нещо, няма да мога да стигна до Олимпиада. Разбира се, че се случва да ме мързи, това е човешко, така че ми се случвало много пъти, дори дни наред. Тогава влиза дисциплината, тъй като не можем да правим нещата, когато искаме само, а трябва и когато не ни е моментът. Боли ни, лошо ни е. В спорта всички ще се съгласят, че не трябва да се спираме пред нищо."

"Любовта към това, което обичаш, те прави неразрушим."

"Повярвайте ми, ние се храним, живеем, будим се с мисълта за олимпийските игри."

"Готова съм. Загрях двигателя. Готвя се за финал на 200 метра, но всичко е въпрос и на късмет. Надявам се да съм добре и да имаме хубави условия."

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Вчера бях умен, затова исках да променя света. Днес съм мъдър. Затова променям себе си.

Шри Чинмой

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама