Използвайте правилата на сърфирането, за да успеете и в живота


Използвайте правилата на сърфирането, за да успеете и в живота
Снимка: iStock/Guliver

Десет години след вълнуващото си посещение в "Кафене на края на света", Джон Стрелеки се завръща с втората си книга ("Завръщане в кафенето на края на света"), в която отново попада на симпатичните хора от кафенето и си припомня наученото от тях. Докато слуша седемгодишната Ема да обяснява правилата на сърфирането, Стрелеки си дава сметка, че малките и големите уроци са свързани, защото всичко, което тя казва, може да бъде отнесено към живота. Ето как можете да ги приложите в живота си според Стрелеки:

Избери вълна

Това е все едно да избереш къде искаш да отидеш. Това е смисълът на съществуването. Или, в моя случай, петте неща, които искам да направя, а след това и моят смисъл на живота, тъй като смисълът на живота отначало ми се стори нещо прекалено голямо.

Позиционирай себе си и дъската, за да уловиш вълната

Това е все едно да се позиционираш така, че да живееш живота, който искаш. Да подредиш мислите, емоциите и действията си в синхрон с намеренията. Да харчиш в зависимост от това как искаш да живееш. Дори физически да бъдеш на правилното място, за да изживееш онова, което искаш. Или да намериш правилната среда и правилните хора, за да имаш възможно най-големи шансове за успех.

9 КАЧЕСТВА, КОИТО ВИ ГАРАНТИРАТ УСПЕХ

Започни да гребеш

Започни да действаш. Дай старт на приключението. Опитвай! Толкова пъти съм срещал хора с прекрасни мечти. Те обаче не предприемат нищо, за да осъществят тези мечти.

Когато почувстваш енергията на вълната, не спирай. Направи още няколко загребвания, за да яхнеш вълната

Много често виждам хора, които се отказват точно на ръба на възможността да преживеят нещо невероятно. Обземат ги страхове или леността спъва действията и намеренията им. Вълната е пред тях, но те спират непосредствено пред нея. Впоследствие трябва да вложат много енергия, за да започнат отначало.

ЖЕНИТЕ ОТ ТЕЗИ ЗОДИИ ИМАТ УСПЕХ ВЪВ ВСИЧКО

Яхни вълната

Забавлявай се! Ако само гребеш, гребеш и гребеш, животът става скучен, а ти се изтощаваш. Идеята не е непрекъснато да се готвиш да се радваш на живота, а наистина да му се радваш. Да яхнеш вълната.

Това е всичко. Толкова е просто. Толкова е елементарно. И този урок бе преподаден от едно седемгодишно дете.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама

Любовта няма етикети, няма определения. Тя просто е това, което е.

Елиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама