Днес е най-подходящият момент да се мотивираме!


Днес е най-подходящият момент да се мотивираме!
Снимка: iStock

Ако смятате, че пренебрегвате себе си, чувствате се стресирани и имате проблеми със здравето си, тази статия е специално за вас. Това е вашето пробуждане, защото е време да се събудите, да се изправите и да започнете да се грижите за себе си на съвсем различно ниво.

Нека започнем вашето пътуване с огромен акцент върху грижата за себе си. Тя изисква много упражнения за нашия ум, душа и тяло всеки ден. Това не е само едно единствено занимание. Примери за това са: здравословно хранене, упражнения поне 30 минути на ден, медитация и още много други неща. Ето как да започнете:

1. Напишете целите си

Хубаво е целите ви да са постижими, но и по-големи. Това означава специфични, смислени, уместни и ограничени във времето. Оценката и корекцията са необходими, за да можете да разберете как можете да преодолеете предизвикателствата и да постигнете целите си.

2. Съсредоточете се върху един нов навик

Здравословният начин на живот е многостранен и взаимносвързан. Лесно е да искате да опитате много нови неща наведнъж и в крайна сметка да не постигнете нищо. Ето защо е важно да изберете един нов навик, който да постигнете, преди да добавите още няколко в списъка. Ако имате много цели, ще се лутате в много посоки. Затова съсредоточете силата на воля си върху една цел за по-голям шанс за успех.

ЗАЩО И КАК ГУБИМ НАШАТА САМОУВЕРЕНОСТ

3. Разделете работата си

Големите цели могат да бъдат поразителни! Въпреки това, когато го разградите на малки парчета с размер на хапки, малките победи, които ще имате, ще ви накарат да работите по-усилено. Изберете първо да свършите най-лесната задача, преди да забързате с големите. Когато започнете, просто се стремете да завършите задачата. Резултатът от вашата работа може да дойде по-късно, след като навикът се формира. Често постигаме повече от това, което очакваме.

4. Изградете навика за осъзнаване

Самосъзнанието или осъзнаването на това кой и какво сте, е добро средство за улесняване на промяната в поведението. Когато стартираме навик, трябва да познаваме слабостта си и да ги завладеем, преди те да ни завладеят. Това отнема много внимателност, сила на волята и всеотдайност, но след като го осъзнаем, ние сме на прав път към успеха. Излезте от зоната си на комфорт, познайте своята слабост.

5. Практикувайте правилото от 5 секунди

Проучванията казват, че ако искате да направите нещо, трябва да го направите в рамките на 5-те секунди. Ако не го направите, мозъкът ви ще убие идеята чрез забавяне, преодоляване, чувство на преумора, така че не губете време!

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама

За жената красотата е по-важна от ума, защото на мъжа му е по-лесно да гледа, отколкото да мисли.

Марлене Дитрих

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама