Защо и как губим нашата самоувереност


Защо и как губим нашата самоувереност
Снимка: iStock/Guliver

Няколко съвета за тези, които искат да постигнат много, но не са сигурни какво трябва да направят. За тези, които подценяват възможностите си и се питат защо никога не успяват да сбъднат мечтите си.

Уверените хора неволно предизвикват възхищение. Когато ги погледнете, получавате усещането, че те успяват във всичко с лекота и затова те вярват в себе си по този начин. Всъщност те просто знаят как да избегнат мисли и емоции, които са пагубни за самочувствието.

Вижте как губим нашата самоувереност:

1.Сравнение

От детството постоянно се състезаваме с другите. Въпреки това е невъзможно да спечелим в сравнение с всички. Вместо това човек постоянно се чуди дали е най-добрата версия на себе си. За да направите това, ще трябва да признаете честно своите силни и слаби страни. Ако наистина искате постоянно да печелите и да подобрявате себе си в сравнение с това, което сте били вчера, ще трябва да харчите много енергия за саморазвитие. Просто не ви остава време да погледнете назад към другите. А и нямате нужда от сравнения!

2. Минали провали

Изисква се забележителна смелост, за да се справим с горчивината от минали поражения и въпреки всичко да се стремим да завладеем нови висоти. Съсредоточете се върху победата и не позволявайте неуспехите да ви разсейват от тази цел.

3. Неподготвеност

Всеки ден ни дава възможност да се подготвим за бъдещи победи. За да живеете като победител, трябва да мислите като победител. Всеки, който някога е станал шампион, знае какъв вид работа стои зад това.

Готови ли сте да работите по-усилено? Съгласни ли сте да търпите неудобства в името на резултата? Ако е така, тогава започнете да работите върху бъдещи победи още от днес. Увереността идва с правилните умения и опит.

Времето ми не е твое, за да го губиш

4. Страх

Страхът от осъждане е най-големият страх, който пречи на много от нас да постигнат това, което искат. Всъщност мненията на другите нямат сила, освен ако не им придавате голямо значение. Това, в което вярвате, е много по-важно от всякакви тревоги и страхове. Затова действайте смело!

5. Отрицателно мислене

Никога не забравяйте, че животът ни предоставя хиляди възможности. Отървете се от мисли, които ви дърпат към дъното и вдъхват чувство за безнадеждност. Привикнете да мислите по конструктивен начин, защото от това зависи не само сегашното ви настроение, но и бъдещето ви.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама

Най-голямото щастие е да чувстваш, че си обичан...Не да го знаеш, а да го чувстваш!

Eлиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама