Човек плаче, не защото е слаб, а понеже е бил силен твърде дълго време


Човек плаче, не защото е слаб, а понеже е бил силен твърде дълго време
Снимка: iStock/Guliver

Остарявайки, свикваме с факта, че някои от нас имат повече свобода в самоизразяването.

„Плачете колкото искате, но плачете, докато стоите и работите - много по-добре е да сеете нови семена, отколкото да плачете за тези, които отдавна са изсъхнали!“, Алехандро Касона.

Плачете, за да разберете какво точно чувствате

Плачът може да ви помогне да откриете чувствата и емоциите, за които отдавна сте забравили, но в същото време не са станали по-малко реални. Плакали ли сте някога за едно нещо и след това  да сте преминали към съвсем различно? Това е така, защото не си давате друг шанс да освободите негативните емоции, запушвайки ги дълбоко в себе си.

„Това, че плачеш, не означава, че си слаб. Още от самото ни раждане плачът означава само, че сме живи! ”, Шарлот Бронте.

Позволявайки на гняв, болка и други негативни емоции да се натрупват в дълбините на нашите души, ние им даваме възможност да се превърнат в горчива отрова. Някои хора предпочитат да скрият емоциите си възможно най-дълбоко, но по този начин измъчват само себе си. Колкото по-дълбоко се потопим в собствените си души, толкова по-добре познаваме себе си и по-свободни ставаме.

ПОМНЕТЕ, ЧЕ ПРОМЕНИТЕ СЕ СЛУЧВАТ, КОГАТО СА НЕОБХОДИМИ

Не се страхувайте да намерите там, в дълбините си, най-тайните си желания и най-големите си страхове. В такива моменти само искрен плач може да ви помогне да се почувствате наистина свободни.

Плачете, за да пречистите душата си

Точно както добрата душа може да очисти тялото, сълзите очистват душата ни. След като плачем, се чувстваме освободени, пълни с енергия и желание да продължим напред, колкото и мрачни да ни изглеждат външните обстоятелства.

От година на година натрупваме в себе си негативни чувства, които не смеем да пуснем, защото вярваме, че това може да усложни живота ни.  Проблемът е, че натрупването на цялата тази тъга, раздразнение, страх и гняв не минава без следа.

И винаги помнете, че сълзите могат да бъдат не само сълзи от болка, но и сълзи от щастие.

Това, че не крием сълзите си, ни прави хора!

„Сълзите често са последната усмивка на любовта“, Стендал.

Сълзите помагат да изразим по-добре чувствата ни (позитивни и негативни) и в тях няма нищо лошо, ако са искрени. Никога не ги използвайте за изнудване, но не се срамувайте от сълзите си, ако наистина имате нужда да поплачете- направете го. Сълзите не ви правят слаби!

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама
Реклама

Жените наистина управляват света. Още не са го осъзнали. Когато го осъзнаят, ние всички ще сме в голяма беда.

Доктор Леон

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама
Реклама