Женските стереотипи – време е да забравим за тях!


Женските стереотипи – време е да забравим за тях!
Снимка: iStock/Guliver

Все още има огромен брой стереотипи за това как трябва да се държат жените. Проучванията на психолози и опитът на много известни личности обаче показва, че всъщност не всичко е така, както го приемат хората. Тъй като обществото вече доста се е променило - стереотипите вече не са това, което бяха и е време да ги забравим!

Силата на жената е в нейната слабост

Тази тактика все още работи – има мъже, които искат слаба и зависима жена до себе си, за която да се грижат и която да им се подчинява. Но в днешно време нещата доста са се променили и жените дори се смятат за по-силния пол. Те могат да се справят с много неща сами, а тяхната сила и самостоятелност привлича много мъже.

Жената трябва да е най-добрият приятел на мъжа до себе си

Честно казано, в нормалните отношения това се случва от само себе си. С течение на времето. Но тази терминология не е посочена. А да се опитвате нарочно да се сприятелите с мъж е тактика, която просто ще ви позволи да прекарате още повече време заедно. И тук е много важно да не се прекрачва линията на "навика". Ако мъж свикне да ви възприема като приятел, тогава вече не можете да се надявате на промяна в отношенията. Изведнъж от романтична двойка ще се превърнете в другари.

Отношенията са работа

Ако някой целенасочено влезе в една връзка, за да променя партньора си всеки ден и да го превърне в някакъв недостижим идеал, тогава той очевидно има твърде много свободно време и проблеми със самочувствието. Да, трябва да работите върху себе си и отношенията си, но това не трябва да се превръща в изтощаващ тежък труд. Хората се сближават, за да се почувстват добре, а не да правят живота си по-труден, нали?

6 ЗНАКА, ЧЕ СТЕ АЛФА ЖЕНА

На 30 вече е късно

В днешно време на тези години повечето дами току-що започват живота си! И най-накрая се появява някакъв вид житейски опит, трезв поглед върху отношенията и тяхната роля в живота. А фактът, че колкото по-възрастна е жената, толкова по-трудно е да има деца, се коригира безопасно от съвременната медицина.

Така че, скъпи дами, не се притеснявайте от всички тези стереотипи и дори не им обръщайте внимание. Няма нищо лошо една жена да е самостоятелна и да не очаква мъжът ѝ да се грижи за нея като за дете. Сама да може да избира на колко години да започне сериозни отношения и кога да има деца!

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама

По-скоро бих се доверил на женския инстинкт, отколкото на мъжкия разум.

Станли Болдуин

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама