Не казвайте, че болката ни прави по-силни


Не казвайте, че болката ни прави по-силни
Снимка: iStock/Guliver

Казват, че болката ни помага да пораснем. Казват, че благодарение на нея ставаме по-силни. Но не винаги е така...

Да, преминаването през травматични преживявания може да е „засилило“ или провокирало всички нас по най-различни начини. Научило ни е да бъдем по-предпазливи. Научило ни е да казваме „не“ и да очертаваме границите си.

Но понякога болката е неоснователна, неоправдана и просто се случва. Спрете да казвате, че благодарение на емоционалните травми ставаме по-силни хора. Толкова често те ни ограбват, така че “позитивите” са миниатюрни, в сравнение с парчетата от душата, които сме загубили безвъзвратно.

САМОТАТА ТЕЖИ, ДОРИ И НА СИЛНИТЕ ЖЕНИ

Ефектите от всяка преживяна болка са извън физическите - тя бърка в сърцето, ума и душата ни. Рови дълбоко в процепите на нашите страхове и несигурност, излагайки ги на открито. Травмата засяга физическото, емоционалното, когнитивното и социалното развитие. Нашите емоции на страх, тъга, гняв и срам се задействат.

Когато преминем през травмиращо събитие, организмът създава реакция на стрес, понякога предизвиквайки вълна от физически симптоми - паник атаки, самообвинение и проблеми със съня. Никога не забравяйте, че болката не е ваша вина. Може би хората са ви накарали да повярвате, че сте го заслужили. Но това не е така.

Вие сте силни личности, но не заради травмата, която сте преживели. Вашата болка не ви определя. Вие сте много повече от това.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама

Моят съвет: Не губете време да се тревожите за кожата или теглото си. Развивайте способностите си, това, което ви е дадено на тази земя.

Мерил Стрийп

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама