Самотата тежи, дори и на силните жени


Самотата тежи, дори и на силните жени
Снимка: iStock/Guliver

Понякога самотата е наистина трудна и гадна, особено ако си силна жена, защото осъзнаваш, че любовта не е всичко. Осъзнаваш, че влизането във връзка няма магически да накара всичките проблеми да изчезнат. Осъзнаваш, че трябва да се притесняваш за далеч по-важни неща от това колко лайка си събрала на последното селфи и дали някой те е поканил на среща.

Чувстваш се виновна всеки път, когато видиш двойка или младо семейство и си пожелаеш да имаш това. Виновна, защото сякаш нямаш право да си самотна. Сякаш не ти е позволено да се оплакваш, защото това ще те накара да изглеждаш слаба, несигурна и нуждаеща се.

Ти си силна жена. Не си човек, който се нуждае от мъж. Или поне не, за да съществуваш. Но в живота ти определено има място за мъжко присъствие – да се хванете за ръце, да заспите сгушени, да се смеете на ваши си смешки.

ВРЕМЕ Е ДА ПРЕВЪРНЕТЕ ЗАВИСТТА ВЪВ ВДЪХНОВЕНИЕ

Не забравяй, че имаш право да искаш връзка. Имаш право да изпитваш самота. Позволено ти е да признаеш, че самотният живот е труден и студен понякога.

Да си силна жена не означава, че си без емоции. Нито пък, че си против идеята за обвързване. Не е нужно да се преструваш колко е забавен „моминският” живот, докато тайно си мечтаеш за любов и заедност. Да признаеш, че търсиш връзка, не те прави по-малко силна. Просто ще има дни, в които си щастлива, че имаш свободата да правиш каквото искаш, без да се съобразяваш с никого, и дни, в които сякаш тъмен облак се е надвесил над главата ви. Не трябва да се чувстваш като самозванец, когато тези дни пристигнат. Желанието за любов никога не отнема от силата на духа…

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама

Един имаше, който ме разплакваше. Обичах го, повече от всички, които ме разсмиваха..

Елиф Шафак, "Любов"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама