5 типа граници, които всяка силна жена трябва да има


5 типа граници, които всяка силна жена трябва да има
Снимка: iStock/Guliver

Много жени пренебрегват собствените си граници или ги превръщат в доста разтегливо понятие, било то защото са твърде влюбени или пък твърде добри. Но има някои типове ограничения, които наистина са наложителни, за да бъдете щастливи, силни и в мир с хората и събитията в живота си.

1. Граници на стандартите

Силните жени остават верни на своята житейска визия, независимо дали става дума за кариера, семейна динамика, приятелски връзки или интимни отношения. Те не намаляват своите очаквания или нужди, за да може някой да се впише в тях. Точно както не биха искали някой да прави това заради тях. Силните жени винаги биха избрали своята почтеност и самоуважение пред присъствието на някой, на когото липсват и двете.

2. Емоционални граници

Силните жени могат да боравят с емоциите си и никога не стават робини на чувствата си. Знаят идеално и че не носят отговорност за емоциите на другите. Могат да изразяват емоционалното си състояние със зрялост вместо враждебност, но и не позволяват някой да си играе с чувствата им.

ВРЕМЕ Е ДА ПРЕВЪРНЕТЕ ЗАВИСТТА ВЪВ ВДЪХНОВЕНИЕ

3. Енергийни граници

Силните жени защитават енергията си с всяка клетка на своето същество. Хората, с които избират да се обградят, са хора с добри намерения. Нещата, в които инвестират, са неща, които ги мотивират, вдъхновяват и предизвикват. Те не остават на места, където не са ценени.

4. Психологични граници

Силните жени обръщат внимание на вътрешния си глас. Те вярват, че мислите им не са те самите, а просто още един посетител, който изразява мнение. Когато изпитват тревожност или депресия, те знаят как да се грижат за себе си - търсят подкрепа от близките си и помощ от професионалист. Често ще видите как се ангажират с рутинни навици, които подобряват психичното им здраве като писане в дневник, медитация, четене или терапия.

5. Времеви граници

Те уважават времето си и не инвестират време за неща, хора или места, които не добавят стойност към живота им. За тях времето е гориво, защото веднъж инвестирано по правилния начин, то може да ги отведе на места, които никога не са си представяли, че са възможни. Когато някой не цени времето им, те прекратяват отношения веднага, защото знаят, че това говори много за намеренията и характера на човекаа.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама

Независимо дали приемат, или отказват, жените изпитват еднакво удоволствие от това, че са искани.

Овидий

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама