10 неща, от които да се отървете, за да бъдете свободни


10 неща, от които да се отървете, за да бъдете свободни
Снимка: iStock/Guliver

Вие сте във въображаем горещ балон. Там сте само вие и вашите принадлежности. Нещо се е случило и изведнъж губите бързо височина. Ще ударите земята, ако не измислите бързо решение.

Единственият начин е да се отървете от ненужния товар. От всички онези неща, от които реално нямате нужда. След като го сторите, отново ще полетите нагоре.

1. Отървете се от вината

Вината няма абсолютно никаква функция. Тя само ви държи в затвора на тъгата.

2. Отървете се от негативното мислене

Пасивните мисли и негативното отношение ви държат заключени в тъмна аура, която прониква през всичко, което правите. Това е опасна линия, която да следвате. Знайте, че мислите влияят на света около нас.

3. Отървете се от самокритиката

Много пъти ние сме нашите най-големи критици. Ние се критикуваме с най-добри намерения, но може да се вземем прекалено насериозно, което да доведе до обратен ефект. Най-добре е да спрете да се критикувате и да започнете да бъдете мили със себе си.

4. Отървете се от предразсъдъците

Предразсъдъците ни правят груби и злопаметни, като ни лишават от пълноценната връзка с околните.

5. Отървете се от натрапчивото мислене

Продължавате ли да правите нещо, тъй като просто усещате, че трябва, без основателна причина? Време е да спрете да го правите.

6. Отървете от нужда да имате чуждото одобрение

Често търсим чуждото одобрение, но това не ни позволява да имаме реална представа на какво сме способни и кои сме всъщност.

7. Отървете се от ограничаващите вярвания

Животът няма определени граници, ние сами си ги поставяме. Научете се да преминавате тези, които ви ограничават да бъдете най-добрата версия на себе си.

8. Отървете от лошите спомени

Наистина нямате нужда от тях, те само ви държат в миналото и ви спират да бъдете щастливи.

9. Отървете се от това да взимате нещата прекалено насериозно

Проблемите са само в нашата глава, нещата въобще не са толкова сложни колкото предполагате. Така че се усмихнете на живота и никога не забравяйте да гледате от забавната му страна.

10. Отървете се от тиктакащия часовник

Времето е един от нашите най-големи източници на стрес. Всъщност, не самото време, а нашата представа за него. Понякога сме притиснати от мисълта за времето, дори когато си почиваме. Да не мислите реално за него ще ви помогне да бъдете изключително продуктивни.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

В действителност там, където не достигат разумните доводи, ги заменят с викове.

Леонардо да Винчи

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама