17 стъпки към "Чудо" - то на Надя Захариева


17 стъпки към "Чудо" - то на Надя Захариева
Снимка: Колибри

Започнах да чета "Чудо"-то на Надя Захариева на път към работа и веднага разбрах, че това не е книга, която можеш да четеш просто така. В тези къси разкази има двойно повече послания между редовете. Карат те да спреш, да си представиш, да се замислиш, да си припомниш, да потъгуваш, да се отнесеш в миналото, да направиш своята равносметка...

Надя Захариева е икономист, завършила е УНСС, специалност Международни икономически отношения, но това не ѝ пречи да наблюдава и разкаже, на моменти безжалостно и без да влага излишна емоция. Тя просто знае как да я породи, как да докосне читателя по болното място и да предизвика неговата собствена емоция. И точно в това е магията на разказите ѝ.

Историите връщат близкото минало, почти забравено, но тлеещо особено сред поколението на родените през 70-те. Всеки от тях има ще се припознае в поне един от героите, всеки има своята подобна история- своя или чужда, наблюдавана отстрани, малко дворче, „козуначена магьосница“, някое Елиту или как едно чорапено човече поема своето пътешествие в Космоса…

Разказите - чудо, брутално разголващи един понякога не толкова красив свят, все пак пропускат лъч светлина и надежда, за да се случи чудото. Ако не при героя, то у нас.

Това са 17 малки чудеса, водещи към истинското, което неминуемо ще се случи у всеки преминал през страниците на книгата.

Вижте откъс от книгата ТУК

По случай Деня на народоните будители издателство "Колибри“ подарява на своите читатели 30% отстъпка от всички налични заглавия в книжарници "Колибри“. Намерете време да наминете!

 

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Когато прегърне един мъж, жената иска да почувства неговата слабост, а когато го целуне - неговата сила.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама