3 стъпки за сигурно наемане на автомобил


3 стъпки за сигурно наемане на автомобил
Снимка: iStock/Guliver

Обикновено, когато сме стигнали до етап, в който да наемаме автомобил, ние бързаме страшно много. Най-вероятно няма да се сетим да проверим куп подробности преди да подпишем договора за отдаване на МПС под наем.

Важно е, обаче, да сме напълно наясно с договорите и документите преди да се качим и да караме колата, която току-що сме наели. Нещо повече – това се прави не колкото да отбием номера и да изглеждаме сериозни пред фирмата, а се прави с цел нашата сигурност.

За щастие, все повече участници в бранша на чело с рент а кар фирмата SpeedyCars.eu правят така, че клиентите им да се чувстват изключително доволни от това, че подписват договор с такъв калибър фирми. Ако работите с фирми с подобна безупречна репутация, едва ли ще ви се наложи да правите щателни проверки на договора, който подписвате.

Задължително проверете договора преди да подпишете

Тази стъпка неслучайно е на първо място. Тя няма да бъде изместена дори и след години.

Нещо много, важно, което малко хора знаят в действителност, е как се лъже в договорите. Имайте предвид, че много често фирмите, които се водят за недоброжелателни, лъжат в договорите и посочват тотално грешни данни в името на това да претупат нещата и да пристъпят към взимането на някаква сума пари.

Естествено, клиентът разбира последен за подобен вид постъпка и е най-потърпевшия като крайно лице във веригата. Заради това проверявайте – експертите знаят, че това е доста досадна стъпка, но все пак съветват да се проверява всеки ред в нещо преди да се е подписало.

Сверете личните си данни и тези на рент-а-кар фирмата

Знаехте ли, че онези, които искат да ви навредят могат съвсем „случайно“ да се опитат да ви излъжат с вашите собствени данни? Да, това е доста разпространена практика и от нея има все повече и повече опарили се хора.

Освен ако не сте влезли в контакт със SpeedyCars.eu, нямате право да се чувствате безкрайно сигурни. Винаги има шанс да бъдете излъгани и заради това преди да подпишете някакъв документ (не е необходимо да е договор) проверете все пак дали са коректно въведени вашите собствени данни.

Върнете автомобила в състоянието, в което сте го заварили

Някои рент-а-кар фирми имат политика, която не позволява една кола да бъде върната с празен резервоар. Вие, в качеството си на клиенти, сте длъжни да върнете колата на фирмата, която ви я е дала, по начина, по който сте я заварили.

В това число се смятат процедури по пълнене на резервоара, например. От чиста морална гледна точка, погрижете се за автомобила, който ви е служил вярно в някакъв период от време.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Най-смелата постъпка е да мислиш за себе си. Високо!

Коко Шанел

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама