4 неща, с които трябва да внимавате, когато сте млади


   4 неща, с които трябва да внимавате, когато сте млади
Снимка: iStock/Guliver

Попитали хора в напреднала възраст, кои са нещата от младините им, за които най-много съжаляват. Оказва се, че първите четири отговора на повечето от хората са сравнително едни и и същи. И тези отговори остават непроменени в продължение на много години.

Първото нещо, за което хората съжаляват, е работата, която са работили, на която е трябвало да дадат по-голямата част от времето. Работа, която не им е доставяла удоволствие, а точно обратното. Мнозина изпитват огорчение, че всеки ден се посвещавали на кауза, която не им носи щастие или са били принудени да работят не на мястото, където винаги са искали. Но градът, в който са живели и стабилността ги е накарала да се примирят с тази работа и да прекарат целия си живот нещастни.

На второ място е съжалението, че са прекарали много малко време с роднини и приятели. Не забравяйте, че всеки от нас в преследването на ежедневни дела или поради липса на време повече от веднъж забавя да посети родителите си, да организира съвместна вечеря с любим човек или разходка с приятели. Забравяме за наистина важните неща.

Третата точка в списъка на съжаленията е ужасното отношение към тялото: неправилна диета, липса на спорт и профилактика на болести. В млада възраст не обръщаме твърде много внимание на тези неща, но с течение на времето тялото се изплаща със същата монета.

Последното нещо, за което съжаляват възрастните хора е, че през целия си живот те не са успели да видят поне част от онзи красив свят, в който живеем. Ежедневните притеснения ни обземат и вече не сме в състояние да се огледаме наоколо и да видим красотата, да планираме пътуванията си или поне да мечтаем за тях. И докато осъзнаете това, времето ще отмине.

Животът ни е даден само веднъж!

Може да обобщим всичко по-горе със следните думи: „Правете само това, което обичате, прекарвайте време с близки и семейство, спортувайте и се храните правилно. И пътувайте! Научете света, открийте неговите красоти и най-важното- бъдете себе си, без значение какво казват другите!“

Хората не съжаляват, че не са си купили голям апартамент и не са го напълнили с различни уреди, или са прекарали малко време в пиене и купони. Не! Те съжаляват за истински стойностните неща, за реализирането на които е необходима смелост. Например, напускането на омразна работа е рисковано, но какво ще стане, ако новата ви работа ви донесе радост и може би повече печалба? Рискувайте!

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Разбери какво обичаш и го следвай, без значение какво ще ти струва.

Анджелина Джоли

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама