5 начина да сте психически силна жена


5 начина да сте психически силна жена
Снимка: iStock/Guliver

Кои модели на мислене и поведение ни помагат да посрещнем достойно изпитанията и да ги преодолеем? Ейми Морин си задава този въпрос не само като психотерапевт, но и като човек, претърпял няколко тежки загуби. Когато се сблъсква с поредната си лична трагедия, тя обмисля същността на психическата сила и формулира тринайсетте неща, които ни пречат да я развием.

В книгата си "13 неща, които психически силните хора не правят" Ейми Морин описва лошите навици, които ни възпрепятстват да реализираме пълния си потенциал. Тя предлага подход за развиване на ментална сила, насочен към овладяване на мислите, емоциите и поведението. Благодарение на изпитаните съвети и интересните истории от практиката на авторката вие ще съумеете да придобиете навиците на психически силните хора. В своята книга тя показва, че има има много подвеждаща информация и погрешни схващания за това какво означава да сме психически силни. Ето пет истини за умствената и емоционална уравновесеност, които Морин споделя:

1. Да сте психически силни не означава да сте груби

Няма нужда да се превръщате в роботи или да изглеждате корави. Вместо това просто действайте в синхрон с ценностната си система.

2. Психическата сила не изисква от вас да пренебрегвате емоциите си

Когато увеличавате психическата си сила, вие не потискате емоциите си, а ги разбирате по-добре. Можете да анализирате как те оказват влияние върху мислите и поведението ви.

3. Да сте психически силни не означава да разчитате единствено на себе си

Когато приемате, че не знаете всички отговори, когато молите за помощ и когато признавате, че вярата ви в по-висша сила ви прави по-устойчиви, вие показвате, че имате желание да станете по-силни.

4. Да сте психически силни не означава да мислите положително

Крайно позитивните мисли могат да бъдат препятствие, колкото и крайно негативните. Психическата сила е в това да разсъждавате реалистично и рационално.

5. Психическата сила не е просто най-новата популярна тенденция в психологията

Също както светът на физическите упражнения е пълен с модерни диети и фитнес тенденции, сферата на психологията често изобилства от преходни идеи за това как да станете най-добрите хора. Психическата сила не е тенденция. От 60-те години на миналия век насам психологията помага на хората да се научат как да променят мисленето, чувствата и поведението си.

***

Освен писател, Морин е лицензиран клиничен социален работник и психотерапевт. Тя е редовен сътрудник на Forbes, Inc., Psychology Today и Verywell. През 2013 г. статията й "13 неща, които психически силните хора не правят" се превръща в интернет сензация и е прочетена от над 50 милиона души. Тя става основа за едноименната й книгата, което е преведена на 33 езика и става международен бестселър.

Морин често гостува в различни медии, като Time, Good Morning America, Oprah.com, Business Insider, където споделя своя опит и полезни съвети. Лекцията й в TEDx "Как да станеш психически силен" (The Secret of Becoming Mentally Strong), е едно от най-популярните TEDx видеа за всички времена с повече от 11 милиона гледания

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Защото в крайна сметка човек се познава по това как обича. Не друго, а любовта определя нашата същност.

Уилям Кофин

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама