5 неща, които да направите, за да сбъднете мечтите си


5 неща, които да направите, за да сбъднете мечтите си
Снимка: iStock/Guliver

Хората ще ви изредят всички причини, поради които мечтите ви няма да се случат, бъдете сигурни. Ние ще ви кажем, че в този луд свят има и ярки звезди, които са постигнали и немислимото. Които са преодолели пречките, но в крайна сметка са пресекли финалната права. Така че защо да не можете и вие? За да сбъднете мечтите си имате нужда от много вяра, хъс и тези 5 начина.

1. Ясно формулирайте всяка една мечта

Има няколко важни правила, по които трябва да "манифестирате" съкровените си желания - мечтата ви трябва да бъде описана кратко, да съдържа лично местоимение, да е в сегашно време и да има краен срок. Например: Аз искам бебе до пролетта.

2. Повярвайте в мечтата си

Да мечтаете, представяйки си как живеете в палат с любовта на живота си е чудесно, но рядко е достатъчно. Трябва да повярвате, че ще стане. Няма значение дали някой друг вярва. Не мислете как ще стане, а визуализирайте как вече сте сбъднали желанието си - как сте родили здраво бебенце, гушкате го, попивате миризмата му, какви емоции ви носи, какво настроение.

3. Докато формулирате мечтите си, правете го с ентусиазъм

Мислите ли за мечтата си всеки ден? Влагате ли цялата си страст, докато го правите? Постарайте се да я манифестирате колкото се може по-често, а ако го правите мълчешком и някой ви гледа отстрани, нека той усети как горите в това, за което мислите в настоящия момент.

4. Напишете мечтите си

Всички успели хора призовават мечтите да са в писмен вид. Направете си поне 15-20 листчета и нека да са пред очите ти на достъпно място. На всяко картонче напишете по една мечта. Мечтите могат да се разпределят по сфери - пари, здраве, семейство, лични постижения и др. Написаното с ентусиазъм дава много сили и въодушевление.

5. Предприемете действия

Направете план за постигане на мечтата и нека той да е вълнуващ. Нека това са бъдещите ви постижения - как ще се сдобиете с необходимите пари, как ще спестявате, по колко и към кого можете да се обърнете за помощ. Конкретизирайте дали това е краткосрочна, или дългосрочна мечта. Краткосрочна е до 90 дни. 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама

Бръчките би трябвало да са следи от минали усмивки.

Дъглас Адамс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама