5 съвета как да бъдете истински щастливи


5 съвета как да бъдете истински щастливи
Снимка: iStock

Вслушвайте се в сигналите, които изпраща тялото ви, и се погрижете за себе си. Да поставяте нуждите си на първо място, е здравословно, а не егоизъм.

1. Търсете помощ 

Ако сте изправени пред някакво предизвикателство, не е задължително да се борите сами с него. Намерете си духовна половинка, която да ви дава кураж, докато търпите загуби и разочарования, но и да се радва с вас, когато празнувате успеха си. Няма нищо по-хубаво от споделеното щастие, но и разделената мъка.

2. Измислете си лесна мантра 

Повтаряйте си я при нужда и се опитайте да медитирате. Първите няколко пъти няма да се получи – нито ще се съсредоточите достатъчно, нито ще повярвате достатъчно. Но това не бива да ви отказва. С практиката ще постигнете все по-добри резултати. Просто не спирайте да си повтаряте мантрата и се фокусирайте върху дишането си – бавно и дълбоко. Ще се учудите колко ползи ще извлечете от това състояние.

3. Отделяйте време за себе си 

Дали ще си подарите 15 минути в успокояваща вана преди лягане, или ще почетете хубава книга сутрин, важното е да бъде нещо само за вас. Помислете си какво обичате да правите, а все не ви остава време за него. А сега го направете. Как ще обичате другите, ако първо не обичате себе си!

НЯМА НУЖДА ДА БЪРЗАМЕ - АКО НЕЩО ТРЯБВА ДА СЕ СЛУЧИ, ТО ЩЕ СЕ СЛУЧИ

4. Разтворете сърцето си 

Да разтвориш сърцето си за любов или приятелство, не е лесна работа. Хората прекарват месеци и дори години в усилия да издигнат бетонни стени срещу страха си да не бъдат наранени, излъгани, изоставени. Отделяйте време, за да заздравите връзките си с хората, особено с партньора си.

5. Примирете се, че нямате контрол над някои неща 

Болезнената амбиция да контролирате живота си е не само неефективна, но и вредна за вас. Просто приемете, че съществуват събития, над които нямате власт. Фокусирайте се върху онова, което можете да промените, и забравете това, което не можете. Следващия път, когато закъснявате за важна среща и целият ви ден върви с главата надолу, спрете за момент, поемете дълбоко въздух и си кажете: „Каквото можах, направих, па да става каквото ще!”. Ще се изненадате какъв товар ще снемете от плещите си.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

В живота няма такова нещо като рано или късно... Всичко се случва точно когато трябва.

"Любов", Елиф

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама