5 знака, че човекът срещу вас ви лъже


5 знака, че човекът срещу вас ви лъже
Снимка: iStock/Guliver

Искате ли да знаете кога човекът срещу вас ви лъже? Ето някои признаци на езика на тялото, на които трябва да обърнете внимание, за да разпознаете лъжите.

Вижте още: 15 житейски урока от книгата на Приянка Чопра

Най-лесният начин да забележите лъжец е да изучавате езика на тялото му. Всеки път, когато се съмнявате, че човек ви лъже или се опитва да скрие нещо от вас, най-добрият начин да получите малко яснота за това е да прочетете изражението на лицето, движенията на ръцете, изражението на лицето и очите му.

Днес ви представя 5 признака, че човекът срещу вас ви лъже:

1. Смяна в изражения на лицето

Ако лицето на човек е червено или се променя често, това може да означава, че този човек ви лъже за нещо. Дори фина промяна в движенията на лицето, която противоречи на това, което казва, е знак, че някой се опитва да скрие нещо от вас.

2. Избягване на зрителен контакт

Ако събеседника ви избягва зрителен контакт с вас, това е сигурен знак, че има нещо, което го кара да се чувства неудобно във ваше присъствие. Винаги можете да направите разлика, ако човек не може да ви погледне, защото е срамежлив или защото лъже за нещо.

3. Внезапна промяна на гласа

Ако усетите нервност или безпокойство да се прокрадват в нечий глас, това може да е знак, че този човек ви лъже. Например, ако човек започне да бърка или говори бързо или с нисък глас, това също може да означава, че крие нещо.

4. Необичайни движения на тялото

Ако видите, че човек прави несъзнателни тикове с тялото, има големи шансове той да е твърде притеснен и тялото му да издава това, което устата му се опитва да скрие.

Вижте още: 5 неща, от които трябва да се освободите, за да ви потръгне в живота

5. Отбранително отношение

Ако видите човек да кръстосва ръце или да се опитва да постави предмет между вас, това може да е знак, че се чувства неудобно във ваше присъствие и подсъзнателно се опитва да скрие нещо.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Не избирай този, когото светът смята за красив. Избери този, който прави света ти красив.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама