6 неща, които да си напомняте, когато ви отхвърлят


6 неща, които да си напомняте, когато ви отхвърлят
Снимка: iStock/Guliver

Да преживееш отхвърляне означава да преживееш загуба – на желание, на любов, на идея, на самочувствие. А да загубиш нещо ценно винаги боли. Дайте си време да се справите, но и не забравяйте тези 6 неща.

1. Отхвърлянето може да изглежда страшно, но ще оцелеете

Не сте единствените, които се страхуват да не бъдат отхвърлени, дори напротив. Отхвърлянето съвсем не е толкова ужасяващо, ако знаете как да се справите с него. Не позволявайте на страха си да ви попречи да опитвате нови неща с нови хора.

2. Всички са били отхвърлени в даден момент

Дори „най-събраният“ и способен човек, когото познавате, е бил отхвърлян. Вярвате или не, същите чувства, които изпитвате, са преследвали всички ни. Може би приемате тези хора за съвършени и безпогрешни, но истината е, че те просто не се отказват от мечтите си.

5 НЕЩА, КОИТО СИЛНИТЕ ЖЕНИ РАЗБИРАТ В ТРУДНИ МОМЕНТИ

3. Вашият талант е важен

Ако сте отхвърлени в офиса, на интервю за работа или сред приятелите, може би чукате на грешната врата. Ако не се отказвате, срещайки трудности и продължавате да бъдете себе си, бъдете сигурни, че има място на този свят, което ще приеме и оцени всичко, което можете да предложите.

4. Отказът е най-лошата реакция на отхвърлянето

Когато се откажете заради наранени чувства, имате нулев шанс да постигнете резултата, който първоначално сте искали. Разбира се, можете да се оттеглите „в ъгъла“, за да преосмислите стратегията си, но в никакъв случай не обръщайте гръб на желанията и амбициите си.

5. Отхвърлянето ви кара да се развивате

Доста хора измислят най-добрите си идеи след отхвърляне - отказът често вдъхновява творческа мисъл и решителност. Също така изграждате устойчивост и събирате сили.

6. Обсъждайте чувствата си

Отхвърлянето е трудно за обсъждане, но се обърнете към приятелите и близките си. Колкото повече споделяте, толкова повече ще осъзнавате, че то е универсално.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама

Животът не се мери с броя вдишвания,а с моментите които спират дъха ни!

Джордж Карлин

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама