6 тайни за щастлив живот от французойките


6 тайни за щастлив живот от французойките
Снимка: iStock/Guliver

Французойките са известни по цял свят като стандарт за фина сексуалност и финес. Съществуват и редица книги, посветени на тези невероятни дами и тяхната пословична самоувереност. Ето и какво може да си "откраднате" от техните рецепти за щастлив живот.

1. Французойките флиртуват, без значение дали са обвързани

Нашата менталност предполага, че когато една жена има сериозен партньор, флиртът е забранен и дори равносилен на изневяра. Е, френските момичета знаят добре, че ако не могат да привлекат вниманието на чуждите мъже, то е почти невъзможно да задържат и това на своя мъж. Е, не си мислете, че тези жени излизат всяка вечер "на лов" по баровете. Лека усмивка, закачлив поглед, двусмислен коментар - всичко е в границите на доброто възпитание и вродения усет за изтънченост.

2. Обграждат се с красиви неща

Признайте си, че имате чифт бельо за "специални поводи" или пък скъпо червило, което пак пазите със същата презумпция. Е, французойките не разсъждават така. Всички неща, които чакат "техния си момент", могат и да не го дочакат, затова всичко се случва на момента. Тоест, те наистина следват максимата "носете си новите дрехи".

3. Поставят нуждите си на първо място

Това несъмнено е една от основнитe причини защо тези жени са едни от най-щастливите в света. При тях няма жертви и компромиси, няма и "първо семейството и децата". Трудно ще видите французойка, която по цял ден седи над печката или мие чинии. Не, по-скоро ще я видите как спокойно пие капучино в кварталното кафене и едва след това тръгва по задачи.

 

4. Наслаждават се на момента

Истината е, че забързани в сивото ежедневие, забравяме да се наслаждаваме на живота. Все чакаме отпуска, уикенд, да идем на "специално място", за да се почувстваме щастливи. Френските жени биха могли да ни дадат много ценни уроци в това отношение. Те умеят да намират щастие и наслада дори в парченце шоколад, изядено на балкона, срещу красотата на града. Имат време и "очи" да си купят няколко цветя за бюрото в офиса и т.н.

5. Ценят индивидуалността

Независимо как се чувствате или изглеждате, един човек ще види у вас съвършенство, а друг - грозота. Французойките знаят това многo добре и не се стремят да изглеждат "по калъп". Ценят личния стил и не робуват на стандарти, стига да изглеждат добре в своите очи.

6. Бягат от стреса в "тайната си градина"

Всички имаме тежки моменти, негативни емоции и стресови ситуации, независимо дали сме французойки, българки или италианки. Ключът обаче е в преодоляването на тези житейски изпитания. Е, френските момичета нито ще псуват, нито ще изядат една кофа сладолед, просто ще отидат в "тайната си градина". Това е френски термин и за всяка жена означава най-различно нещо, като най-общо казано това е начинът, по който те се справят с напрежението. За някои "тайната градина" е четене на любовен роман, за други - садене на цветя, за трети - каране на колело. Тайната е в това, че каквото и занимание да ви действа успокояващо, желателно е да го правите в тишина и сами.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама

Жените наистина управляват света. Още не са го осъзнали. Когато го осъзнаят, ние всички ще сме в голяма беда.

Доктор Леон

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама