7 дневно предизвикателство, за да станете по-добра версия на себе си


7 дневно предизвикателство, за да станете по-добра версия на себе си
Снимка: iStock/Guliver

В Норвегия съществува интересна програма, която е кръстена "Седмица на Ада", която помага на военни офицери да получат тренировката, от която имат нужда за тяхната работа. Тя позволява на всеки участник да вкуси живота, да разбере важността на простите неща и в края на краищата да трансформира начина, по който гледа само в рамките на 7 дена.

Ако и вие постоянно търсите начини да се развивате, предлагаме ви да приемете това предизвикателство.

Основните правила:

1. Ставайте в 5 сутринта и си лягайте в 10 вечерта.

2. Останете фокусирани, отдадени и добронамерени през цялата седмица. И работете здраво.

3. Придържайте се към плана.

4. Бъдете положителни, решителни, енергични и активни.

5. Забравете за телевизията. И по време на часовете, в които работите по програмата, без социални мрежи и обаждания.

6. Включете спорт в живота си.

7. Яжте здравословно през цялата седмица - без фаст фууд и сладки неща.

ПОНЕДЕЛНИК: Работа върху навиците ви

Както е казал Конфуций: "Превъзмогнете лошите навици днес, отколкото утре.". И наистина - постигането на личностно израстване първоначално изисква да работите върху навиците си. Това започва в първия ден от Седмицата на Ада и включва правенето на 3 неща:

1. Напишете списък с добрите и лошите си навици.

2. Определете с кои навици искате да продължите и с кои да се разделите. 

3. Помислете за качествата, които ви липсват и какво трябва да направите, за да ги придобиете.

ВТОРНИК: Отношение и концентрация

Задачата на втория ден от седмицата включва развиването на вашата концентрация и установяването на правилното отношение към нещата. Това може да има важно влияние към крайния резултат, който сте постигнали.

Отношение - вашите чувства оказват влияние на крайния резултат на това, което се опитвате да постигнете, затова отделете някакво време, за да установите правилното отношение в себе си. С цел да го намерите, се запитайте най-уместните въпроси, които се отнасят до това, което правите. Например, ако работите в цветарница, може да си зададете следните въпроси: "Колко добре зная различните видове цветя?", "Какъв е правилният начин да се грижа за всяко от тях?", "Как мога да подобря обслужването на клиентите?"

Концентрация - фокусирайте се само върху едно нещо и забравете за всичко останало. По този начин ще бъдете способни да впрегнете всичките си усилия и да направите нещата бързо и на по-висок стандарт.

СРЯДА: Планиране и цели

Срядата е отдадена на времеви мениджмънт, планиране и поставяне на приоритети и цели. Помнете, че винаги имате достатъчно време и просто трябва да го използвате ефикасно. Доброто планирате ще ви позволи да установите относителната важност на различните задачи по този начин да определите приоритетите си. Трябва да си направите план за деня, седмицата и следващия месец на база на това, което наистина е важно за вас.

ЧЕТВЪРТЪК: Излезте от зоната си на комфорт

Четвъртък може да се окаже един от най-трудните дни от програмата, но ще ви даде безценно преживяване. Това е денят, в който трябва да се изправите лице в лице с най-големите си страхове и да не спите цяла вечер.

Единствено вие знаете какви са вашите страхове, затова само вие знаете как се справите с тях. Признайте, че сте влюбени, приемете, че е време за труден разговор или преодолейте страха си от височини. Решаването как да направите тези неща, разбира се, е ваша отговорност.

Живейте деня по необикновен начин. Движете се само с тичане или прекарайте целия ден на колело - може да бъде всичко. Основното нещо е, че трябва да бъде необичайно.

Също така трябва да да не спите една вечер и да поработите върху себе си. Трябва да се подготвите внимателно за това с конкретен план за това, което трябва да сторите.

ПЕТЪК: Почивка и оздравяване

Работата е важно, но почивката има същото значение. Петък е ден за осъзната релаксация. След нощ, в която не сте спали, вземете си горещ душ и хапнете здравословна закуска. След това решете какво ще правите. Сторете нещо, за което отдавна мечтаете. Това може да е нещо вкъщи или пътуване на специално място. Просто го направете по отговорен начин.

СЪБОТА: Бъдете щастливи

Събота трябва да е денят, когато вашата глава трябва да бъде пълна единствено с позитивни мисли. Трябва да прекарате този ден, създавайки изцяло положителен диалог в главата ви. Тази задача ще ви помогне да разбере колко много начинът ви на мислене влияе на това, което ви се случва.

Основното нещо е да мислите положително и да блокирате всяка негативна мисъл. Мислете за вашите положителни качества, постижения и бъдещи успехи.

Опитайте се да контролирате вашия вътрешен диалог със себе си. Запитайте се правилните въпроси и изберете правилните думи.

НЕДЕЛЯ: Награда

Това е последният ден от Седмицата на Ада и също е най-важният ден. Това е денят, в който трябва да си направите изводи и да помислите върху мислите си, впечатленията и задоволството, което сте получи от работата, която сте свършили.

Помислете за заключенията, до които сте достигнали през седмицата, и може би ги напишете. Какви нови неща сте научили? Какво сте осъзнали или сте открили? Какви са били трудностите, с които сте се сблъскали по пътя си? Какво е наистина важно за вас?

Помислете за всички малки неща, от които сте се въздържали през седмицата. Сега те ще имат по-голямо значение за вас. Ще започнете да оценявате, забелязвате, чувствате и приемате нюансите на живота, както никога преди.

Накрая възнаградете се с подарък - всяко нещо, което желаете. Вие го заслужавате.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Жените са най-големият неизползван източник на таланти в света.

Хилари Клинтън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама