7 правила на истинската жена


7 правила на истинската жена
Снимка: iStock/Guliver

Обществото обикновено поставя големи изисквания към жените - те трябва да са майки, съпруги, дъщери, приятелки, шефове... Тези стереотипи могат наистина да ни съсипят и именно затова трябва да забравим за тях.

Ето 7 правила, които могат да променят живота ви и начина, по който гледате на себе си.

Истинската жена не преследва щастието

Преследването на щастието е най-популярният и глупав спорт. Бягаме за по-доброто бъдеще, за утре, за другата година... Истинската жена игнорира този "спорт" и живее за днешния ден.

Сегашният момент е най-интересният и важен за нея

Разбира се, тя планира бъдещето, но няма да чака утре, а живее за днес. Знае, че "Когато отслабна..." и "Когато срещна перфектния мъж..." не са причини да пропилява живота си.

Да бъдеш истинска жена е привилегия и тя го осъзнава

Тя обожава и оценява факта, че е родена жена. Да бъдеш жена не означава само да се държиш като такава. Тя го знае и го усеща. Да бъде истинска жена не е изпитание, а подарък. Тя развива своята женственост на всички нива: външно (емоции, чувства, мисли) и външно (тяло, дрехи, поведение).

Тя живее със собствено темпо

Когато темпото на живота е прекалено бавно, не ни е достатъчно. Когато е прекалено бързо, нямаме време да му се насладим. Всеки има собствено темпо. Истинската жена го усеща и живее в хармония с него. Тя управлява събитията в живота си по начина, по който трябва.

Поставя себе си на първо място

И това не означава, че е егоистка, безчувствена, безразлична или цинична. Тя просто знае, че зад прекомерното желание да се намесва в делата на другите се крие страх да поема отговорност за действията си. Тя се интересува от собствения си живот и никога не забравя, че личното й пространство е безценно. И въпреки всичко, тя може да подкрепя, помага и симпатизира на другите. Никога не казва "да", ако сърцето й не го казва, винаги слуша себе си и се доверява на чувствата си.

Няма нужда от "списък с цели", за да го показва на другите

Всяко момиче си прави списък с мечти и цели, повлиян от родители, учители, съседи, приятели. И отделя целия си живот, за да изпълни нещата от него. Истинската жена няма нужда от него. Тя си поставя собствени цели, които постига. И ако те не съвпадат с наложените от обществото... е, това не е неин проблем.  

Самотата е подарък за нея

Истинската жена обича и цени времето, когато е сама. Тя не се опитва да има връзка с всеки, а се радва на моменти, които може да отдели на себе си и на своите нужди.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Ако никога не сте плакали, очите ви не могат да са красиви.

София Лорен

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама