72-часово правило, което ще промени целия ви живот


72-часово правило, което ще промени целия ви живот
Снимка: iStock/Guliver

Това правило ме научи да бъда спокоен и уверен човек винаги и навсякъде. Затова прочетете следващите редове!

Без значение как планирате живота си, не можете да сте сигурни в нищо. Всеки ден ни се случват неочаквани неща. Неща, за които дори не сме мислили, че могат да се случат.

Точно в такива повратни точки се проявява истинският ни герой: как ще реагираме на обрат на съдбата, какво решение ще вземем и колко бързо? Или може би просто скриваме главите си в пясъка и се преструваме, че нищо не се случва?

Подобни ситуации се случват непрекъснато, с всеки от нас. И аз не съм изключение. Естествено, не скачам от радост, когато всичко това се случва, но не изпадам в паника. Правилото за 72-та часа, което се използва от всички зрели хора, ми помогна много. Майка ми за пръв път ми каза  за него, когато бях още в гимназията.

Пиех вода от чешмата и изведнъж тя се счупи и...О, Боже... Можете да си представите: бях мокра от главата до петите. И какво мислите? Мама остави всичко и хукна към къщи за сухи дрехите? Не!  Тя каза, че е съвсем нормално нещо, което може да се случи на всеки и ако се замислите, дори е смешно...

13 ЖИТЕЙСКИ ИСТИНИ, КОИТО ЩЕ ВИ ВДЪХНОВЯТ ЗА ПРОМЯНА

Когато се върнахме у дома, майка ми ми каза за тази много ефективна тактика - правилото за 72 часа. Тя казва, че ако в живота ви се случи нещо, което буквално избива почвата под краката ви, не трябва да изпадате в паника и да се поддавате на емоции. Направете почивка от 72 часа и оставете ситуацията да се охлади.

И така, 72 часа ... Три дни ... Първия ден ще се изнервите, няма да спирате да мислите за случилото се. Това е нормално. Всички сме такива. Но на втория ден степента на вашето възмущение, страх или смущение ще отшуми. Вече можете да се усмихнете или дори плахо да се шегувате над това, което ви смущава. Е, на третия ден ще се случи нещо по-важно или още по-неудобно - така че веднага ще забравите за предишния инцидент.

Проверих това правило върху себе си. Въпреки факта, че все още се ядосвам на майка ми, която не ми донесе сухи панталони и не ме спаси от „всеобщия срам“ (както ми се струваше в онези минути), въпреки това се съгласих да си отдъхна точно 72 часа. И не сбърках! Първо, бях убедена, че това правило е наистина вълшебно и, второ, по-късно ми помогна повече от веднъж в живота!

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Когато целият свят мълчи, дори един глас става могъщ.

Малала Юсуфзай

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама