8 изумителни факта за жените


8 изумителни факта за жените
Снимка: iStock/Guliver

Мъжете са от Марс, а жените от Венера... Със сигурност има някаква истина в това, тъй като физически се различаваме много. Предлагаме ви да прочетете няколко факта за телата ни, които са способни на неща, за които мъжете само могат да мечтаят.

1. Жените са по-гъвкави

Нашите мускули и сухожилия имат повече еластин, отколкото колаген, което прави жените естествено по-гъвкави. От друга страна, това причинява по-ранната поява на бръчки и болки в ставите дори при малко натоварване.

2. Жените живеят по-дълго

Имунната ни система по-добре се справя с вътрешни и външни заплахи. Също така клетките остаряват по-бавно, заради което работят по-ефективно. Ето защо жените живеят по-дълго и се разболяват по-рядко от мъжете.

3. Миризмата на мъжка пот прави жените щастливи

Феромоните в мъжката пот положително влияят на процесите в женското тяло. Менструалният цикъл се стабилизира, настроението се подобрява, а безпокойствието намалява.

4. Жената е способна да роди повече от 40 деца

Поради генетичния произход, някои жени са способни да родят и отгледат 40 деца. Рекордът се държи от една рускиня, която е дала живот на 69 деца през 18-ти век: 16 двойки близнаци, 7 двойки тризнаци и 4 двойки четиризнаци. Днес повечето жени средно раждат по 1-2 деца.

5. Женските отпечатъци са 99% по-различни от мъжките

Женската кожа секретира два пъти повече аминокиселини, отколкото мъжката и ги разпределя по пръстите по различен начин. Ето защо учените могат само да погледнат отпечатъците, за да разберат пола на човека.

6. Кърменето дава супер сили

Хормоните започват да се произвеждат в различни количества. Това кара жените да се чувстват по-малко напрегнати, по-смели, да намират повече удоволствие в обикновените неща, да имат по-добра развита интуиция и да различават по-отчетливо миризми и цветове.

7. Хормоналните терапии правят жените по-малко привлекателни

Хормоналните контрацептиви променят хормоналния баланс в тялото. В резултат миризмата на жената изпраща информация, че не е готова да има деца, като мъжкият мозък решава, че тя е по-малко актрактивна от останалите.

8. Жените имат по-добра памет

За разлика от мъжкия мозък, женският използва различни зони на двете полукълба, за да запомня информация ефективно. Промените в нивата на естроген също повлияват на този процес. Жените са най-добри в словесната и асоциативна памет.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Достатъчно е да погледнете през очите на Любовта, за да видите красотата навсякъде.

Петър Дънов

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама