8 неща, които научих, докато живях сама


8 неща, които научих, докато живях сама
Снимка: iStock/Guliver

На 24-годишна възраст не мога да си спомня кога за последен път съм имала връзка или нещо повече от секс за една нощ. И макар че 70-годишната ми баба – която има ново гадже, между другото – продължава да ме пита кога ще се оженя, трябва да призная, че се чувствам много добре като необвързана.

Да съм свободна от връзка ми помогна да разбера своята индивидуалност и какво точно искам. Ето 8 неща, които научих за това време:

1. Да смятам, че имам "тип" ме настройва за провал

Мислех си, че моят тип мъже са високи, русокоси и синеоки и че ако срещна такъв, всичко ще е просто прекрасно. Е, в някакъв момент това се случи. И познайте какво? Той не струваше. Истината за нашия „тип“ е, че просто няма такъв. Научих се да възприемам хората такива, каквито са, независимо от начина, по който изглеждат и да откривам какво има отдолу. Изненадващо, мъжът, който ми хареса най-много от всички, се оказа нисък и риж, но страхотен човек. Прекарахме си страхотно заедно и това беше възможно, защото се отказах от идеализираните представи и отворих очите си за истинските неща.

2. В момента знам точно какво искам

Да бъда необвързана дълго време ми показа всичко, което харесвам и не харесвам у мъжете. Ценя честността, грижовността и чувството за хумор на първо място. След това идват амбицията, интелекта и решителността. И ако съм наистина късметлийка, той ще обича да пътува. Когато съм необвързана, се чувствам като изследовател. Срещам се с хора, наблюдавам връзки, изследвам характери и динамика и мога да разбера точно какво искам, без да бъда привързана към някого.

3. Трябва да съм наясно с емоциите си, преди да ги споделя с партньора

Благодаря на Бог за йогата и медитацията. Когато съм в определено настроение, спирам за малко и се вглеждам в себе си. Така мога да открия причината за моето настроение и да го коригирам, преди да направя някой друг част от него.

4. Знам как да се грижа за себе си

Ставам сутрин в 6, тренирам всеки ден, чета много и пътувам толкова често, колкото мога. Дори прилагам някои странни ритуали за красота като натриване на лицето с оцет в неделя следобяд, защото е страхотен тоник срещу пъпки и акне. Експериментирам с различни хранителни режими, които ми обещават стегнато тяло и няколко допълнителни години живот. Готвенето определено е умение, което усвоих, откак живея сама и не се оплаквам изобщо.

5. Ценя времето, което прекарвам сама

Не, не само заради оцета по лицето. Аз съм единствено дете и съм свикнала да бъда сама със себе си. Това ми помага да приоритизирам проектите си, да мисля за целите си и просто да си почивам. Нека бъдем честни: през повечето дни от седмицата никой не иска да бъде част от човечеството. Времето насаме е ключов компонент за една успешна връзка и ако някой иска да живее с мен, трябва да го има предвид.

6. Не бих се отказала от пътуването заради връзка

Пътувам от 16-годишна и благодарението на пътуването знам как да си стегна успешно багажа и да се преместя на нов континент. Трябваше да се откажа от няколко връзки, защото другият човек не си падаше по това. На този етап знам, че определено искам някой със същата авантюристична и пътешественическа нагласа като мен, за да откриваме света заедно.

7. Връзките трябва да насърчават амбицията

Толкова много от моите приятелки се обвързаха с партньори, които искат от тях да си стоят вкъщи и домакинстват, докато те самите работят. Това ме побърква. И двамата партньори трябва да имат равни права да работят за постигане на целите си. Намирам амбицията за много секси и бих подкрепяла напълно партньора си в осъществяването на неговите цели, като очаквам от него същото отношение. Ако се опитва да омаловажава целите и постиженията ми, ще го напусна без да се замислям.

8. Съветите от приятели са страхотни, но не работят

Срещала съм се с мъже, които не са били подходящи за мен и моите приятели са ми го казвали. Аз също съм го казвала на тях. Никой никога не слуша. Научих се, че трябва да послушам приятелите си, когато ми казват, че гаджето ми е социопат, вместо да го научавам по трудния начин след месеци пропиляна емоция. Понякога е по-лесно да се видят нещата отстрани, така че дори да не последвате съвета им, поне го изслушайте.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Ако мъжете не трябва да бъдат агресивни, за да бъдат приети, тогава жените няма да се чувстват принудени да бъдат покорени.

Ема Уотсън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама