8 правила за живота


8 правила за живота
Снимка: iStock/Guliver

Андрей Курпатов е психотерапевт, писател и колумнист. Той има няколко златни правила за живота, които също могат да бъдат подходящи за вас.

1. Никога не прехвърляйте отговорността за това, което се случва в живота ви, върху някого другиго.

Разбирам, че изкушението да обвиниш някого другиго е страхотно, но имайте милост към себе си. Ще намерите сила в момента, когато вътрешно приемете, че вие сте автор на всички свои провали и създател на всичките си успехи. 

2. Приемете факта, че не може да промените миналото

Ние може да управляваме нашето бъдеще, което зависи от това, което правим сега. Не очаквайте самото бъдеще да бъде приятно, дайте най-доброто от себе си, за да ви се усмихне. 

3. Отървете се от илюзията, че може да промените другите хора

Подсъзнателно всички ние имаме тази наивна заблуда, че можем да променим някого. Като резултат, страдаме, защото не може да го направим. Само обстоятелствата могат да се променят хората - всичко останало е просто измамно усещане. Позволете на другите да бъдат различни, да бъдат тези, които са. 

4. Хората имат нужда да бъдем силни

Никой няма нужда от вас, ако сте слаби, уморени, страдащи или нещастни. Ако хората се преструват, че ви харесват, когато сте слаби, те просто ви подвеждат. Не се подавайте на тях. Просто се съгласете с абсолютността на това правило, издишайте, опитайте се да развеселите и ще разберете, че изобщо няма за какво да се притеснявате.

5. Всички наши действия имат последици

Всъщност, ние винаги избираме не това, което ще направим, а какво ще се случи като резултат на нашите действия. Ето защо, преди да правите нещо, обмислете внимателно неговите последици. Така ще се случват по-малко глупави неща в живота ви.

6. Не живейте сякаш ще живеете вечно

Неизбежно е, че всеки от нас ще умре. Може да страдате и да се притеснявате за този факт или да направите усилие и да забравите за него. Не живейте сякаш ще живеете вечно. Но също така не живеейте сякаш ще умрете утре. Обърнете внимание на тези две твърдения и ще намерите собствената си рецепта за щастлив живот.

7. Правете това, което вътрешно смятате за важно

Ако се чудите за смисъла на живота, най-вероятно сте просто малко депресирани. Това, което е най-важно, не е конкретният "смисъл на живота", а чувството, че вие живеете живота си пълноценно. Правете това, което вътрешно смятате за значимо. Не забравяйте да си го припомняте от време на време. Не преследвайте сляпо успеха. Ако просто правите това, което усещате, че е важно, успехът ще дойде.

8. Не пилейте времето и енергията си за тези, които не се интересуват от вас или не ви обичат

В този свят има много хора, които ви харесват и с които животът ви ще бъде веселие. Просто не бъдете затворен и подозрителен човек. 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Разбрах, че когато имаш истински интерес към живота и любопитен живот, сънят не е най-важното нещо.

Марта Стюарт

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама