Kогато момичето сe превърне в силна жена


Kогато момичето сe превърне в силна жена
Снимка: iStock/Guliver

В един момент, след трудни битки и много проронени сълзи, момичето се превръща в силна жена. Тя вече не е наивна, не лети безгрижно в облаците, а знае коя е и какво иска от живота. Това се случва, когато настъпи тази трансформация:

1. Ще окуражавате другите жени, вместо да ги унижавате с думите и делата си

Нищо не може да спечелите от това да говорите нелюбезно за друга жена, освен да си донесете негативна енергия, която само ще ви навреди в дългосрочен план. Много по-добре е искрено да се радвате на чуждите успехи и да помагате, когато можете. Подкрепяйте ги и те ще сторят същото за вас.

2. Ще повишите стандартите си

Дори, когато си мислите, че искате прекалено много не се страхувайте да вдигнете летвата още по-високо. Важно е винаги да се предизвиквате и да се стремите да постигнете повече, тъй като растете по този начин. Очаквайте най-доброто от себе си във всичко, което правите, независимо колко тривиална ви изглежда задачата.

3. Ще се научите да не се страхувате да говорите и да устоявате думите си

Момичетата често ги учат да бъдат по-мълчаливи и сдържани от момчетата. Но има огромна разлика между неприемливост и упоритост. Невероятно важно е да давате гласност на мислите си. Да може да устоявате мнението си и да сте готова да го защитите.

4. Ще се научите да обичате себе си, преди да започнете да си търсите мъж

За да се чувствате обичана и пълноценна, няма нужда да бъдете във връзка. Отделете достатъчно време на себе си, опознайте всичките си слаби и силни страни и това, което ви кара да се чувствате жива. Защото, когато се влюбите в себе си, всяка останала част от живота ви ще си дойде на мястото.

5. Ще поемате пълна отговорност за живота си

В деня, когато осъзнаете, че 100% управлявате съдбата си, тогава ще се почувствате свободна. Каквото и да се е случило в миналото ви, независимо колко трагично е било, е останало там. Единственият начин да продължите напред е да пуснете всичко, което ви задържа.

6. Ще правите това, което е правилно, дори да е трудно

Повечето неща, които имат значение в този живот, не идват лесно, но е важно, че ставате по-силна по пътя. Дори когато коленете ви треперят, гласът ви заглъхва, а сърцето ви тупти учестено, все още имате избор. Трябва да изберете да поемете по лесния път и да не останете вярна на себе си или да направите това, което е правилно, дори да е болезнено.

7. Ще направите себе си приоритет

Често се чувстваме виновни, че поставяме нуждите и щастието на другите пред собствените ни, просто защото имаме силен майчински инстинкт. Затова трябва да не забравяте да отделяте време за себе си за това, което жадува тялото, сърцето и душата ви.

8. Ще вярвате в себе си. Винаги

Ще спрете да слушате гласовете в главата ви, които ви казват, че не може да се справите, че не сте достатъчно добра. Помнете - никой в този свят не е успял, ако първоначално не е вярвал в себе си.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Много хора се страхуват да кажат какво искат.Точно затова и никога не го получават!

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама