Когато знаеш, че няма да свърши добре, но оставаш…

  • Когато знаеш, че няма да свърши добре, но оставаш…
    Дата: Снимки: iStock/Guliver
Дата: 03.01.2019 Снимки: iStock/Guliver
Iwoman.bg

Когато знаете, че една връзка е токсична, но не можете да си тръгнете, е като да водите битка със себе си. Разкъсвате се между това кое е правилно и това, което сърцето ви крещи. Битката започва, когато осъзнаете, че това са две различни неща. Знаете, че заслужавате по-добро отношение и истинска пълноценна връзка, но обичате твърде много този човек, за да го пуснете.

Когато знаете, че една връзка е токсична, но не можете да си тръгнете, е сякаш сте влезли доброволно в огъня, въпреки че сте се изгаряли толкова много пъти. Чувате отчаяните молби на вашите близки, чувате гласовете в главата си, молещи ви да избягате. Обаче слабият шепот на сърцето ви успява да "надвика" всички и да ви убеди да останете.

Когато знаете, че една връзка е токсична, но не можете да си тръгнете, вие сте в очакване на нещо, което никога няма да се случи. Наясно сте с всички манипулации, емоционалното насилие, лъжите. Но все пак оставате. Правите го, защото се надявате този човек да се промени един ден. Чакате с надеждата, че добрата му "версия" ще надделее. Но никога не се случва.

Когато знаете, че една връзка е токсична, но не можете да си тръгнете, ранявате единствено себе си. Уви, реалността е, че обичате човек, който не го е грижа, когато ви боли. Жертвате своя здрав разум, сърце, емоции и психическа стабилност за… едно преживяване.

Когато знаете, че една връзка е токсична, но не можете да си тръгнете, вие избирате пътя на самоунищожението...

 

Instagram

Етикети:

Общо коментари | 0  Напиши коментар
Твоят коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
Всички полета са задължителни.
Коментарите подлежат на коментар.