Парфюм за душата: Какво ще направя, за да се чувствам както желая?


Парфюм за душата: Какво ще направя, за да се чувствам както желая?
Снимка: Мариана Гугалова – Atelier Guge

Какво ще стане ако първо уточним какво искаме и разберем как бихме искали са се чувстваме, живеейки живота си, след което поставим намеренията си на масата? Какво ако позволим на нашите чувства да ни поведат и информират за плана ни за деня, годината, кариерата, почивката, живота?

Ами ще се чувстваме така, както желаем по-често, отколкото сме си представяли. Решенията ни ще стават все по-лесни за взимане, ще знаем кога да кажем не, да благодарим и да кажем "О, да!". Със сигурност ще се оплакваме по-малко. Ще сме много по-оптимистични, по отворени (от сърце). Ще ни е по-лесно да се връщаме към центъра си по време на предизвикателствата. Ще се доказваме по-малко и ще живеем повече. И след всичко изброено дотук, ще имаме много повече, което да дадем на света.

Какво правя, за да се чувствам така, както искам?

- Пускам. Ситуации, хора, стари вярвания. Това е милост, насочена навътре, която не позволява да омекна, да се унасям в самосъжаление и да се самокритикувам затова как се чувствам. Дава ми сила.

- Свързвам се. Не мога да контролирам много в живота, но мога да контролирам с кой избирам да се заобикалям. Свързвам се с тези, които ме подкрепят, които ме стимулират, когато съм зациклила, които знаят коя съм и как да ми помогнат. Както и аз на тях.

- Избирам. Да съм щастлива, не перфектна. Обикновено най-трудно е да спрем да се стараем да сме перфектни и да започнем да бъдем себе си. Но перфектна в какво? В удовлетворяване на очакванията и желанията на хората около нас? С вътрешния мир и спокойствие сами идват и одобрението на околните и постиженията, без да ги търсим.

Автор: Юлия Атанасова

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама

Ако никога не сте плакали, очите ви не могат да са красиви.

София Лорен

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама