Парфюм за душата: Нещата, които ще спра да правя през 2018


Парфюм за душата: Нещата, които ще спра да правя през 2018
Снимка: iStock/Guliver

Чертая картата с намеренията си за 2018. Предпочитам да не ги наричам планове. Планове ми лекотее.

Всички говорят за планове по това време на годината. Но амбицията не е тази, която създава истинското ми щастие и удовлетворение. Намеренията свързвам с истинските си желания, които извират от мен, от клетките ми. Намеренията ми са сила. Зад тях стои душевността ми.

И сред списъка с намерения оставям и бели полета, които винаги мога да се връщам и дописвам. Те ме даряват с пространството и свободата за творчество.

Ако не познавам истинските си намерения как ще знам кое следва да спра да правя и кое да продължа, за да се движа напред с радост? Процесът на спиране е като белите полета на листа. Освобождава ми още място за креативност без компромиси и ограничения.

Да спирам едно е равно на повече време за друго, което има по-голямо значение.

Знам как да се движа напред през графиците. Но кога да спра - научих, че в това се крие истинското майсторство.

Затова се връщам към изминалата година и се сещам кое не се е получило, не е сработило, от кое не съм се чувствала добре, усетила съм трудност, тежест, демотивация. Не мога да очаквам, че всичко, което е около мен, ще се промени в отговор на желанието ми за удовлетворение, хармония и щастие. Не става така. Но ми служи като напомняне и ми дава яснота кое мога да спра да правя.

И така поставям днешното предизвикателство и към вас - списъкът с нещата, които ще спрем да правим през тази година.

Тук е и една малка част от моя за 2018:

Спри да се храниш с негативните новини, прииждащи откъде ли не. Заобиколени сме от тях.

Спри да се поддаваш на паниката. Тя никога не е полезна и градивна.

Остави вярванията, че трябва да живееш на дребно. Това, че други не са успели, не значи, че ти няма да постигнеш всичко, което желаеш.

Остави ограниченията. Всички стари вярвания и ограничения предизвикват единствено битки, но не и постижения. Да, битките са изкушаващи, защото си свикнала да ги водиш. По същия начин можеш да свикнеш и със спокойствието, точно както си свикнала да се въртиш във водопада на хаоса.

Вие как ще освободите повече място за добро и хубаво в живота си?

Автор: Юлия Атанасова . Тя е основател и автор на блога Judway. От над 15 години се занимава с медии, маркетинг и реклама, с богат търговски и управленски опит в български и международни компании. Дълго време търси хобито си, вярва, че в живота трябва да правиш това, което най-много обичаш, защото само тогава мечтите стават реалност.

Като жена в бизнеса, Юлия вярва, че жените могат да бъдат успешни както професионално, така и личностно, без да изневеряват на женската си същност и да постигат баланс в живота.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама

Най-лошият махмурлук е този на душата. Мешаш различни чувства в големи дози и накрая повръщаш апатия.

Луис Карол

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама